Йордан Начев замести Чавдар Здравчев на директорския пост

Изображение 1 от 5

    С Ден на ученическото самоуправление завършва Златаровата седмица в Средното училище в Първомай.

    Със сътезания, научни презентации и открити уроци беше отбелязан 16 февруари – 138 години от рождението на патрона на училището. Празникът завърши с тържествен концерт, в който се включиха различни ученически клубове – мажоретки, танцови състави,вокални групи, формации за художествено слово.

    В последния ден от седмицата „властта“ в училището беше взета от учениците. Начело на училището застана Йордан Начев – ученик от 11. клас. На първата оперативка директорът призна: „До този момент не знаех колко много задължения има един директор. Трудно ще бъде, но обещавам да направя всичко възможно, за да се справя“. В речта си той благодари и на директор Чавдар Здравчев за всичко, което направил за училището.

    Тази година директорът има много заместници, заради многото желаещи и талантливи ученици, подали заявления за длъжността „директор“.  За различните направления в дейността на училището отговарят: Михаела Джакова, Айше Изетова, Елеонора Иванова, Габриела Йорданова, Кристина Станчева, Веселина Досева, Виктория Рупцова, Селена Манолова и Елена Стоянова.

    Йордан Начев призна, че няма директорски амбиции, но се надява днешният ден да му се отблагодари с натрупан опит. Предстои му да подпише заповед за игровизация на учебния процес, която трябва да стимулира учениците от гимназиален курс да присъстват и да участват активно в учебния процес.

    Денят на ученическото самоуправление започна с  посрещане на учениците и провеждане на анкета „ЗА или ПРОТИВ ученическите униформи“. Това ще бъде и темата на кръгла маса, която е организирана днес в голямото междучасие.

    Предстоят още народни хора и танци, кулинарна изложба, а в края на учебния ден ще бъдат връчени сертификатите на учениците, участвали в Деня на ученическо самоуправление.

    Целият ден ще бъде отразяван и от репортери. Един от първите интервюирани беше титулярният директор Чавдар Здравчев. В ролята на ученик той отговори на въпроса какво очаква от днешния ден, а отговорът му беше: „Един хубав ден, в който очаквам да не отсъствам, да не закъснявам, да не излизам на тротоара да пуша и в същото време да бъда мотивиран да бъда в час, да ми бъде интересно, да имам хубава обстановка, да ми е уютно, да ми е комфортно и най-вече да имам много желание.“  В края на деня ще бъдат проведени и интервюта за работа на длъжност „учител“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини