Бивш и настоящ кмет участваха в честването на 25 години РАО "Тракия"

Настоящият кмет  на община Първомай Николай Митков и екс кметът  кмет Ангел Папазов взеха участие в честването на четвъртвековния юбилей на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“.

Гости на тържеството бяха освен настоящи кметове и председатели на на общинските съвети на членуващите общини и председатели на Управителния съвет от минали мандати, партньорски организации от страната и чужбина, на Националното сдружение на общините в Република България, зам.-министърът на труда и социалната политика, представители на Съюза на общините от Тракия, Турция, и др.

Асоциацията е създадена като  надпартийно, неправителствено, независимо и доброволно сдружение в помощ на кметовете и общините от южна и югоизточна България. През годините Ангел Папазов е бил част от управляващите и контролиращи органи на асоциацията.

На тържеството изпълнителният директор проф. Иван Върляков  представи историята на сдружението. В нея място намериха и кадри от срещи на членовете на РАО „Тракия“ в Първомай и изложбата „Произведено в Първомай“. В заключение на изложението си проф. Върляков  подчерта, че сдружението е създадено от общините за общините и какво ще е неговото бъдеще зависи от усилията на всички. На всички членове и партньорски организации бяха връчени юбилейни символи - часовник с вечен календар.

Извън тържествената част бе проведено и Общо събрание, на което бяха приети отчетите на ръководните органи за 2021 г., както и проектобюджет и работна програма за 2022 г.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини