Имаме седмица, за да разгледаме проекта на Наредбата за паркиране

Седмица остава до законовия срок, в който може да бъдат направени предложения или да се дадат становища по проекта на Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай.

Проектът е публикуван на страницата на община Първомай и е в резултат от извършена проверка от Сметната палата, която е установила липсата на такъв документ, който урежда реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. В доклада е посочено, че Законът за местните данъци и такси предвижда Общинският съвет да определи с наредба ползването на общинските тротоари, площади и улични платна или на части от тях като зони за платено и безплатно паркиране по Закона за движението по пътищата.

На практика такава наредба съществува и тя формално се обновява без да има промени, които пряко да засягат паркирането в общината.

Ако няма възражения или предложения, които съществено да променят проекта, той ще бъде гласуван на предстоящата сесия от общинските съветници.

Освен Наредбата за паркирането, със същата дата  на вниманието на гражданите са предложени измененията на още две наредби - за придобиване и разпореждане с общинското имущество и за реда за съставяне на бюджетната прогноза.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини