Три екипа златаровци се представиха отлично на Олимпиадата по информационни технологии

    Три екипа от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ бяха оценени високо на областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии. Всички те са членове на Телерик Академия.

    Шестоклсниците Никола Чобанов и Христо Станчев. До тази година те са изучавали информационните технологии само в задължителните учебни часове. „Тази година Телерик отвори очите ни за един нов свят в програмирането, по-голям, забавен и интересен“, признава Никола.

    Той и съученикът му Христо са направили сайт, който разказва за Арабската цивилизация. Консултанти са им учителката по ИТ и информатика Татяна Попова и историчката Мария Сарова.

    „Забавно е да се работи с тях (учителките им - бел. на автора), те много добре знаят какво ни трябва, за да се справим и ние сме им много благодарни“, казва Христо.

    Освен информация за историята,местоположението, религията и културата, сайтът предлага и игра. Информацията е стилно подредена и богато илюстрирана. Момчетата искат да я допълнят с видео и да стане още по-интересна.

    Татяна Попова и Мария Сарова са ръководители и на другия екип шестокласници– Златка Тенева и Ивайло Динков. Те са разказали за западноевропейското общество през средновековието. Продуктът им може да бъде ползван в часовете по история и да направи уроците по-интересни. Златка и Ивайло също ще обогатят и развият своя продукт.

    Учениците на Станислава Вартанова Веселин Минчев и Александър Димитров се представиха с приложение за улесняване на комуникацията в работна среда. То може да се развие в аспекти като Project management system – отбор от програмисти работещ по даден проект. В програмата може да се сортират, изпълняват и да се задават задачи към определени програмисти, като те комуникират и следят процеса по задачите.

    Веселин и Александър са ученици от 8.клас и изучават електронна търговия.

    По думите на една от преподавателки -Татяна Попова – обучението и заниманията в Академията са с огромно значение за образованието, за надграждане на знанията на учениците и представянето им и защитата на проектите.

    Всички представени продукти са високо оценени, но предстои журито да вземе решение кои от проектите могат да продължат и на национално ниво.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини