12 °C

Златаровци реализират проект, утвърждаващ доброволчеството

Изображение 1 от 2

  Учениците от XIIа клас на СУ „Златаров“, заедно със своя учител по Свят и личност  Грета Тодева, започнаха реализирането на проект, свързан с възпитаване на доброволчество и подобряване на градската среда. Проектът се нарича „Твори добро“ и продължава създалата се през последните години традиция зрелостниците да оставят следа в градската среда.

  Грета Тодева разказа, че по проекта работят дванадесетокласници, тъй като те са най-големи, а това ги прави и най-отговорни.

  Абитуриентите освежиха междублоково пространство, като засадиха люляк и поправиха една от намиращите се в близост пейки. Заради създадената епидемична обстановка те ограничиха дейностите си, но при възможност ще поправят още две пейки и ще боядисат съоръженията на намиращата се наблизо детска площадка.

  Средствата за проекта са осигурени от училищния бюджет. Грета Тодева разказа, че от миналата година си сътрудничат и с Община Първомай, като са получили и тяхната подкрепа. За да изберат люляка, те са се запознали с устройствения  план и позволената на това място растителност и са съгласували решението си с общинарите. Едно от съображенията им да изберат люляк е било и невъзможността за поливане на това място.  

  По същия проект миналата година бяха засадени дръвчета зад гарата.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 19.04.2021

  Последни новини