20 °C

Депутатите от БСП: Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна

       

Народните представители от „БСП за  България” Георги Търновалийски, Веска Ненчева и  Манол Генов се срещнаха  с жители на община  Първомай.

„Проблемите на общините си приличат, тъй като в голямата си част решенията им зависят от волята на държавата да се справи с бедността, инфраструктурата, обезлюдяването на селата.“, коментира след срещата си с представители на  местната власт Георги Търновалийски. 

В срещите си с жителите на Първомай народните представители от левицата бяха запознати с редица проблеми, свързани с намирането на техническо решение за преминаване на ж.п. линията, разделяща града на две. Припомнени  бяха неизпълнени обещания за ремонт на  мостовете в с. Поройна и с. Градина, които от години чакат наложителната рехабилитация на съоръженията, санирането на Общинската болница и финансирането на  реконструкция на моста над р. Мечка, намиращ се на  главен път Е80. В разговор с общинските съветници от БСП бе обсъден и  проблема за преминаването на пешеходци и хората с увреждания през подлеза на Гарата, който системно се наводнява, асансьорите са като малки езера, а придвижването с тях трябва да става с особено внимание.

Въпроси, свързани с оцеляването на самотните възрастни хора и безпокойство за  социално слабите семейства  бяха в основата на проблемите, поставени в с. Дълбок извор от  кметът Костадин Кротнев. Според него при раздаването на социални помощи, особено  такива от неправителствени организации трябва да се търси и становището ва местния кмет, който най-добре познава ситуацията и нуждаещите се жители на селото.  Георги Търновалийски се ангажира да проведе разговор с БЧК, които са основен дарител на такива помощи, за да се намери най- доброто и работещо решение.

Близо 20 активни жители на селото колективно посетиха приемната на народните представители за да поставят  общите проблеми и   ежедневните грижи в едно малко населено място, за липсата на грижливост за възрастните и самотни хора, за липсващата роля на държава в осигуряването на техните спокойни и достойни старини. Секретарят на НЧ”Пробуда-1908 г.” Дълбок извор изрази своята тревога относно действащата в момента законодателна уредба за читалищата и липсата на средства за ремонт. „Държавата трябва да се погрижи за тях, защото в  малките населени места читалищата са едно от последните места, съхраняващи българщината и развиващи родолюбива патриотична дейност. Затова и въпросът за отпускане на средства за капиталови разходи ще бъде поставен в народното събрание.“, категоричен бе  Търновалийски.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ср
  срамно управление
  14 -5
  14:08, 4 юли 2017
  Най-големия проблем на община Първомай са Папазов , Митков и Ружди Салам.Докога общината ни ще се управлява от тая простащина?
 • 2
  Чъ
  Чървен номенклатурчик
  10 -2
  16:39, 4 юли 2017
  Манол Генов, вземи си циганите от Асеновград, заедно с първомайските и си ги носи у вас. И Фитков също.
 • 3
  Ха
  хайде бакалъм
  8 -1
  00:38, 5 юли 2017
  Димчо Велев -Пунето ще е новия лидер на Герб Първомай. Красю Ямалиев ще е организационен координатор на банкета след свалянето на Катето ПУпова.
 • 4
  Ай
  Ай сиктир бе
  3 0
  18:44, 5 юли 2017
  Ей това от ибрици на ДПС то и турски заговори Фиткоф. Сега остава и като сиганите да ни зарадва с някой кючек.

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини