1 °C

Депутатите от БСП: Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна

       

Народните представители от „БСП за  България” Георги Търновалийски, Веска Ненчева и  Манол Генов се срещнаха  с жители на община  Първомай.

„Проблемите на общините си приличат, тъй като в голямата си част решенията им зависят от волята на държавата да се справи с бедността, инфраструктурата, обезлюдяването на селата.“, коментира след срещата си с представители на  местната власт Георги Търновалийски. 

В срещите си с жителите на Първомай народните представители от левицата бяха запознати с редица проблеми, свързани с намирането на техническо решение за преминаване на ж.п. линията, разделяща града на две. Припомнени  бяха неизпълнени обещания за ремонт на  мостовете в с. Поройна и с. Градина, които от години чакат наложителната рехабилитация на съоръженията, санирането на Общинската болница и финансирането на  реконструкция на моста над р. Мечка, намиращ се на  главен път Е80. В разговор с общинските съветници от БСП бе обсъден и  проблема за преминаването на пешеходци и хората с увреждания през подлеза на Гарата, който системно се наводнява, асансьорите са като малки езера, а придвижването с тях трябва да става с особено внимание.

Въпроси, свързани с оцеляването на самотните възрастни хора и безпокойство за  социално слабите семейства  бяха в основата на проблемите, поставени в с. Дълбок извор от  кметът Костадин Кротнев. Според него при раздаването на социални помощи, особено  такива от неправителствени организации трябва да се търси и становището ва местния кмет, който най-добре познава ситуацията и нуждаещите се жители на селото.  Георги Търновалийски се ангажира да проведе разговор с БЧК, които са основен дарител на такива помощи, за да се намери най- доброто и работещо решение.

Близо 20 активни жители на селото колективно посетиха приемната на народните представители за да поставят  общите проблеми и   ежедневните грижи в едно малко населено място, за липсата на грижливост за възрастните и самотни хора, за липсващата роля на държава в осигуряването на техните спокойни и достойни старини. Секретарят на НЧ”Пробуда-1908 г.” Дълбок извор изрази своята тревога относно действащата в момента законодателна уредба за читалищата и липсата на средства за ремонт. „Държавата трябва да се погрижи за тях, защото в  малките населени места читалищата са едно от последните места, съхраняващи българщината и развиващи родолюбива патриотична дейност. Затова и въпросът за отпускане на средства за капиталови разходи ще бъде поставен в народното събрание.“, категоричен бе  Търновалийски.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ср
  срамно управление
  14 -5
  14:08, 4 юли 2017
  Най-големия проблем на община Първомай са Папазов , Митков и Ружди Салам.Докога общината ни ще се управлява от тая простащина?
 • 2
  Чъ
  Чървен номенклатурчик
  10 -2
  16:39, 4 юли 2017
  Манол Генов, вземи си циганите от Асеновград, заедно с първомайските и си ги носи у вас. И Фитков също.
 • 3
  Ха
  хайде бакалъм
  8 -1
  00:38, 5 юли 2017
  Димчо Велев -Пунето ще е новия лидер на Герб Първомай. Красю Ямалиев ще е организационен координатор на банкета след свалянето на Катето ПУпова.
 • 4
  Ай
  Ай сиктир бе
  3 0
  18:44, 5 юли 2017
  Ей това от ибрици на ДПС то и турски заговори Фиткоф. Сега остава и като сиганите да ни зарадва с някой кючек.

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини