30 °C

Буковци на воден режим, очакват допълнителното водоснабдяване

"ВиК" ЕООД гр.Пловдив съобщава, че поради намален дебит на водоизточника в с.Буково, район Първомай, съгласно заповед, издадена от кмета на селото е обявен режим на водата. Забранява се поливането на градини и миенето на МПС с питейна вода. Водоподаването ще се нормализира поетапно както следва: за високата част на селото от 07,10 ч. до 07,40 ч., от площада към долната част на селото от 07,40 ч. до 08,40 ч., за долната част на селото след 08,20 ч. до изчерпване на водния ресурс.

Проблемите с водоснабдяването на село Буково са от години. От няколко месеца в процес на изпълнение е проект за допълнително водоснабдяване на населеното място. Крайният му срок беше до месец май, но възникнаха обстоятелства, които оставиха жителите на Буково без вода в горещите летни месеци. Оказа се, че част от инфраструктурата трябва да премине през Горския фонд, а това изисква допълнителни разплащания, одобрения и документация.

По думите на кмета на селото Али Баджаклъ, до 10 юли изграждането на допълнителното водоснабдяване трябва да бъде възстановено, а до края на месеца от чешмите в селото да потече питейна вода с достатъчно добър дебит. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Зо
  зоро
  5 -6
  22:32, 4 юли 2017
  благодарение на бившия кмет ще видим тази вода,да се подготви за изборите,
 • 2
  Ре
  Реялист
  8 -5
  03:58, 5 юли 2017
  Благодарение на сегашния кмет г-н Али бе решен дългогодишен проблем с водата нека никой да не си вписва тази заслуга на дуги .Ако бяха направили нещо то щяха да го сторят за осем годин но уви.
 • 3
  Ni
  Nikoy
  0 -5
  22:37, 7 юли 2017
  Бившия кмет направи всичко !. Виж коментара
  • Би
   БИВШИ МИВШИ!!
   2 -1
   19:48, 10 юли 2017
   Колко години сте ходили на училище? "Бившия-Бившият"
   Бившата Ви учителка не те ли научи?
 • 4
  По
  Поздрав за бившите!
  3 -1
  14:41, 8 юли 2017
  Какво е направил бившият кмет 8 години?
 • 5
  Ny
  Nyakoy
  1 -4
  17:32, 9 юли 2017
  Направи всичко каквото сегашният кмет не направи .
 • 6
  Би
  БИВШИ МИВШИ!!
  4 -2
  19:45, 10 юли 2017
  Някойй!!! Вие сте живото доказателство, че човек може да живее и без мозък! Продължавай да пишеш, все някога ще успееш да напишеш нещо умно! :) :)

Още новини

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини