13 точки в дневния ред на предстоящата сесия

Да бъде поставено задание за изработване на Общ устройствен план ще решават на следващата си редовна сесия общинските съветници. Процедурата е стартирана и вече кметът е задължен да възложи заданието и да проучи възможностите за финансиран както изисква Законът за устройство на територията. Подадено е заявление към Министерството на инвестиционното проектиране и е сключено споразумение за 65% съфинансиране от държавата. Местният парламент трябва да одобри изработването на общия устройствен план като документация, която има пряко отношение към развитието на общината, застрояването ѝ и всякакви други нейни дейности.

Общо 13 са точките в проекта за дневен ред. Между тях са информация от Тодор Баръмов от „Секюрити глобъл“ за спазването на Наредбата за чистотата и обществения ред. Ще бъде разгледана и допълнена Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в Община Първомай през 2014 година в Раздела „Имоти, които Община Първомай има намерение да предостави под наем и аренда”. В подадения материал става въпрос за 266 имота.

Ще бъде разгледана и докладна записка относно определяне на минимални и максимални цени на таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа на територията на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    тонрежисьор
    10 0
    17:39, 23 сеп 2014
    Всяко събитие върви с подходящото музикално оформление (както шумните огласяния на предизборните кампании). Днешното предложение: "Джон Ленан..представи си"; "Тодор Колев-песен за простака vbox7" и "Срещу времето-песен на група фактор". Изпишете точно и приятно слушане.
  • 2
    Ff
    fftt
    1 0
    21:14, 23 сеп 2014
    Простака така се мобилизира , че не допуска цивилизованост .
Последни новини