Нова наредба и няколко отчета влизат в дневния ред на ОбС

14 са точките в проекта за дневен ред на редовната мартенска сесия на Общински съвет – Първомай.

На сесията ще бъдат приети  нова Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци/животни компаньони и овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на община Първомай, както и програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Първомай. Вносител на двете точки е зам.-кметът Хамди Мустафа. Отново той внася отчетите за изпълнение на Програмата за опазване на околната среда и Програмата за управление на отпадъците на територията на община Първомай за 2021 г.

Предстои и обсъждане на доклада за изпълнението на Програмата за интегрирано развитие на общината през 2021 година.

Има предложение за промяна на числеността на общинска администрация. Вносител е кметът Николай Митков като неговото предложение засяга намаляването на служителите в дейност Чистота с 4 щата и увеличаване на служителите в Дейност  Управление, контрол и регулиране на дейностите по опазването на околната среда  с 4 бройки.

Една от докладните на кмета е с искане  община Първомай да кандидатства с проект „Реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа с. Татарево, общ. Първомай“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ пред ПУДООС.

Последната точка в проекта за дневен ред е предложение за поставяне на паметна плоча на Заслужилия читалищен деятел Иван Караславов на фасадата на Образцово „Народно читалище Св. Св. Кирил и Методий-1894 г.” Предложението е внесено от Ана Сиракова – председател на читалището.

Сесията ще се проведе на 30 март, сряда от 16.30 часа в Пленарната зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини