Започва голямото пролетно почистване на ненужна техника

 Община Първомай съвместно с „ГРИЙНТЕХ БЪЛГАРИЯ” АД и „РЕКОБАТ” АД на 15.04.2022 г. ще реализира кампания по събиране за последващо оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА). Целта на кампанията е община Първомай да стане едно по-чисто и приветливо място за живеене.

Всички желаещи могат да се включат и да предадат безвъзмездно своите отпадъци от ИУЕЕО и НУБА в базата на отдел „Чистота” (намираща се в близост до „Гробищен парк” гр. Първомай) в срок до 14.04.2022 г.

 Предаването се осъществява след предварителна заявка. Заявки се приемат на посочения в обявата телефон.

При липса на транспорт или здравословни причини, жителите от града и кварталите могат да предадат своите отпадъци от ИУЕЕО и НУБА, като дадат заявка в срок до 12.04.2022 г. за извозване на отпадъците от домовете си, като услугата е безплатна. Ангажимент на заявителя е в деня на кампанията да има представител на посочения адрес.

Желаещите жители от селата могат да се включат в инициативата като предварително подадат заявка на посочения телефон до 12.04.2022 г. и извозят отпадъка си до базата на отдел „Чистота” (намираща се в близост до „Гробищен парк” гр. Първомай) до 14.04.2022 г. (включително) за безвъзмездно предаване за последващо оползотворяване.

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хора по домовете и административни, социални и обществени сгради, от търговски и индустриални обекти или други източници – ел. печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори, телефони, таблети, батерии и др.

Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на Община Първомай.

Може да подадете своята заявка в срок от 25.03.2022 г. до 12.04.2022  г.

 За повече информация и подаване на заявка: 0884311109 – Магдалена Янкова - Ст. специалист „Екология” при Община Първомай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини