В началото на април започва акция за събиране на стари електроуреди

На 7 април 2023 година ще се проведе редовната акция за събиране на излязло от употреба елетрическо и електронно оборудване – съвместна дейност на Община Първомай и „ГРИЙНТЕХ БЪЛГАРИЯ” АД и „РЕКОБАТ” АД.

Кампанията има за цел  последващо оползотворяване на неизползваеми електроуреди,  електронно оборудване,  включително  луминисцентни пури и осветителни тела и негодни за употреба батерии и акумулатори. За улеснение на гражданите изпълнителите на извозващата фирма може да вземе оборудването от дома им. Ако имате стари печки, хладилници, бойлери и всякаква друга техника, която от години лежи в някое мазе, гараж или таван – сега е моментът да позвъните на телефон 0884 31 11 09 и да заявите, че желаете да се освободите от тях. За целта можете да се обадите на телефона на Магдалена Янкова - мл. експерт „Екология” при Община Първомай  - 0884311109.  Заявки се приемат в срок до 05.04.2023 г./сряда/

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хора по домовете и административни, социални и обществени сгради, от търговски и индустриални обекти или други източници – ел. печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори, телефони, таблети, батерии и др. Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на Община Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини