УС на Тракийския туристически район заседава в Първомай, членовте му посетиха музея на Караславов

Изображение 1 от 2

    На 22.03.2023г. Община Първомай беше домакин на заседанието на Управителния съвет на Организация за управление на Тракийски туристически район.

    Кметът Николай Митков посрещна в кабинета си изпълнителния директор Радост Иванова, председателят на УС Любозар Фратев, административният секретар Цветелинка Цветанова и представителите на общините Чирпан, Стара Загора и Харманли.

    Николай Митков отправи приветствие към  всички присъстващи членове и разказа накратко за забележителностите в района. Следвайки дневния ред на заседанието, г-н Фратев направи текущ отчет на дейността на организацията и представи  молбите за членство на община Нова Загора и Община Калояново, които изявяват желание да се присъединят към Сдружението.

    Изпълнителният директор Радост Иванова представи новия пътеводител ,,Открийте магията на Тракийски туристически район”, в който са включени възможности за кратки експедиции на няколко общини, членуващи в организацията, както и списък на фестивалите и събитията в Тракийски туристически район, които съчетават традиции и съвременност.

    След заседанието участниците посетиха къщата-музей „Георги Караславов” в кв.Дебър, спазвайки традицията да съчетават административните си ангажименти с опознаване на туристическия продукт. Радост Иванова сподели, че къщата е интересна и си личи, че хората, които я поддържат полагат усилия.Според нея тя може да бъде превърната в популярен туристически продукт, който да бъде рекламиран и включен в туристически маршрути.
     

    Организация за управление на Тракийски туристически район /ОУТТР/ е учредена в изпълнение на Закона за туризма /ЗТ/ и националната концепция за туристическо райониране, в нея членуват НПО, общини, областни администрации, образователни структури, музеи и частни фирми, свързани с туризма в региона.

    Организацията подпомага дейността на кметове на общини и областните управители при реализацията на стратегии и програми в туризма, участва в работни групи към министерство на туризма при разработване на нормативни актове и спомага за разработването на качествени туристически продукти.

    Parvomai.NET
     

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини