Първомайци посрещнаха „Ботев” в юбилеен мач.

 

„Борислав” се изправи срещу „Ботев” Пд при ветераните по сручай 90- годишния юбилей на местния футболен клуб. Домакините отстъпиха с 1:2, но публиката видя завързана игра от страна и двата тима. Георги Котулов изведе „канарчетата” напред след почивката. После Георги Андонов, който е носил екипа на „Борислав”, удвои преднината за пловдивчани.

Домакините намалиха от дузпа. Техничарят Орхан Яшаров беше повален в лявата зона на наказателното поле, а Николай Бонев с майсторски удар прати топката в мрежатат на гостите.

Публиката аплодира неколкоратно състезателите на двата отбора. Тя даде аплодисментите си и в момента, когато Лилчо Арсов и Димитър Кенлешев се размениха на двете врати. Феновете бързо си спомниха, че преди време Арсов и Кенлешев бяха вратарите на „Борислав”, тогава под ръководството на Тенчо Тенев. Сезонът 1992/ 93 се определя като най-успешен в новата история на клуба.  „Борислав” е сред първите тимове в класирането в Югоизточната „В” група. Отборът се представя успешно и в Турнира за купата на България и само шансът го лишава да отстрани елитния тим „Сливен” и да продължи напред.

Ние бяхме влезли в „Б” група. Имахме много добър състав, който можеше да се бори и за челните места в „Б” групата. Организационно бяхме закъснели и това ни попречи за участието в по-горния ешелон. Първомай е футболен град, лаконично заяви Тенчо Тенев, изразявайки оптимизъм, че в бъдеще първомайският тим отново може да регистрира  забележителни успехи.

На терена в Първомай излязоха познати имена от местния футбол, както и популярни състезатели от недалечното минало на пловдивския „Ботев”, някои от които с редица европейски мачове. Стартегът Иван Занев записа в тимовия лист за двубоя имената на  Лилчо Арсов, Димитър Вичев, Георги Андонов, Кирил Андонов, Запрян Раков, Марин Бакалов, Тодор Зайцев, Георги Георгиев – Гецата, Иван Кочев, Георги Котулов,  Иван Нотов, Пламен Петров.

В двубоя за „Ботев” играха първомайците Владимир Тилев, бивш защитник от представителния отбор на „канарчетата”, и Димитър Янчев – Янеца.

За „Борислав” в игра се пуснаха  Димитър Кенлешев, Евгени Казаков, Пламен Димитров, Тошо Сталев, Желязко Мирчев, Николай Бонев, Орхан Яшаров,  Ангел Колев, Ибиш, Костадин Казаков, Запрян Николов, Георги Георгиев и Иван Иванов – Мировеца.

Преди началото на срещата от пистата на стадиона приветствия отправиха Илия Ганчев, Велчо Христев, Йордан Кичеков, Иван Занев и изпълняващият длъжността кмет на общината Юлиян Димитров. 

В третото полувреме на двубоя бяха раздадени и високи отличия от БФС. Връчи ги председателят  на Зоналния съвет на БФС – Пловдив, Димитър Енчев,  който пристигна специално за юбилея в Първомай.

Този юбилей е празник за община Първомай, сподели в обръщението си Димитър Енчев.

С грамота и бронзова значка бяха отличени  Димитър Димитров, Спас Янков, Георги Маданков, Георги Лазаров, Валери Паунов, Евгени Казаков, Димитър Янчев, Владимир Тилев, Атанас Велков и Иван Рашев.

Сребърната значка на БФС беше адресирана за Грозьо Грозев, Иван Иванов – Мировеца, Йордан Кичеков, Никола Русинов, Ангел Папазов, Илия Ганчев, Тенчо Тенев, Симеон Аврамов – Симбата, Димо Господинов, Атанас Кючуков и Тенчо Кичеков.  

Със златна значка бяха отличени Делчо Караславов, Илия Ганчев, Велчо Христев, Йордан Георгиев – Сома, Иван Занев. Под ръководството на Иван Занев през сезон 1973/ 74 „Партизанин” – Първомай, влиза в „Б” ешелона. В изиграните през шампионата 34 мача първомайският отбор записва 23 победи, 6 равенства и само 5 загуби при впечатляващата голова разлика 91:31.   

Димитър Енчев обяви, че за личен принос в развитието на футбола в община Пръвомай БФС награждава кмета на общината Ангел Папазов с почетен плакет. Плакет за личен принос получи и Атанас Кючуков.

Във витрината на „Борислав” влиза официалната купа на Българския футболен съюз. Призът идва в колекцията на местния тим по случай 90- годишния юбилей.

В началото на официалната вечеря Ангел Папазов сподели, че стои близо до първомайския футбол и занапред футболът в общината ще има подкрепа.

Да не се прекъсва традицията, призова Илия Ганчев. Треньорът и ръководителят подчерта, че успехите на първомайския отбор винаги са идвали с  активното участие на местни футболисти. Бизнесът е длъжник на футбола в общината. Хората, които правят бизнес тук, трябва да осъзнаят феномена „Лудогорец”, заяви в блицинтервю Илия Ганчев.

С кратка история на футболния клуб посрещнаха юбилея в Първомай. Изданието съдържа интересна информация от основаването на клуба и неговото развитие в годините, както и ценни фотоси. Съставител е Костадин Момчилов.

Преди юбилейния мач представителният тим на „Борислав” победи с 4:0 гостуващия отбор на Куклен. 

Ветерани
"Борислав" Първомай- "Атлетик" Куклен 4:0 - мач от редовния сезон на "А" областна група

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Фе
    фен
    4 -1
    13:37, 22 сеп 2014
    Добре бе може ли само една снимка да качите. Статията от онзи ден с детския мач има няколко снимки, а с легендите на Ботев само една.
    Всеки път повече и повече ме изумявате колко сте зле, съвсем сериозно говоря. Дошли в нашия спрял градец такива имена, а вие сте драснали една мижава статия колкото да не е без хич. Кажете имало ли е интерес към събитието , публика , мнения и интервюта с местните и пловдивските легенди. Или вие този термин "интервю" не знаете какво значи. Стегнете се малко , пооправете материала , качете повече снимки. Не е късно , ще ви простим ако го направите :)
    • Pa
      parv_net
      2 -3
      13:48, 22 сеп 2014
      Преди всичко parvomai.net не е сайт за изява на един човек. След като вие разбирате толкова добре нещата защо не ги направите? Изпратете интервю, снимки, разкази, които мислите че ще са интересни.
      А след като поставяте въпроси и търсите отговори - елате и ни питайте "тет а тет" и ще получите отговори.Директни и честни
  • 2
    Мо
    мохамед
    0 0
    19:13, 22 сеп 2014
    И кой ли ще му отговори на фенат?Едноклетъчната журналерка,рокльото на В.Шанса,кой?Висша математика за пачаврата от П.НЕТ........
Последни новини