Предстои сесия на ОбС - Първомай

Днес от 16.30 час ще се проведе редовна сесия на Общинския съвет в Първомай. В дневния ред фигурират 12 проекторешения.

Зам.-кметът Ружди Салим предлага изменение на върнатата от областния управител Наредба за  животновъдната дейност община Първомай. Промените са в частта за контрол за спазване на наредбата и най-вече  в размера на наказанията. Последната точка от дневния ред също е на заместник-кмета и е докладна за създаване на Комисия по безопасност на движението.

Радослава Ставрева, зам.-кмет, отговарящ за образованието в общината,  прави предложение за съществуването на маломерна паралелка в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Кметът на общината Николай Митков внася предложение  Община Първомай да закупи употребявана и нова специализирана техника и употребявани съдове за смет за нуждите на Община Първомай от средствата от отчисленията по  Закон за управление на отпадъците  в размер на а 406 483,08 лв. с ДДС.

Останалата част от дневния ред е за отдаване под наем на части от недвижими имоти – публична общинска собственост, прилагане на дворищнорелугационен план, продажба на имоти от регулационния план на село Православен и село Добри дол, даване на съгласие за извършване на процедура по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри на неурбанизирана територия в землището на с. Татарево.

Предстои и процедура за разрешение за изработване на проект за ПУП за два имота в Първомай и обявяване на имот в Първомай за частна общинска собственост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини