Общината помага на полицията с автомобил

Общинският съвет Първомай реши безвъзмездно да се предостави лек автомобил от автопарка на Общината на Районното управление на МВР. Това става по искане на началника на РУП - Първомай Георги Георгиев. Целта е обезпечаване необходимостта от автомобилен транспорт за осъществяване функциите на районното управление на МВР и  всекидневните им задължения по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на община Първомай.

Предоставеният автомобил е Шкода Суперб. Полицията ще го ползва безвъзмездно следващите 10 години, единствено за посочената цел.

Всички разходи - поддръжка, ремонт и консумативи, свързани с ползването на предоставения автомобил са за сметка на полицията.

РУ Първомай е самостоятелно юридическо лице на бюджетна издръжка. Лекият автомобил, който е общинска собственост, не е необходим за нуждите на органите на общината, а е нужен на органите на реда за осъществяване на всекидневните им задължения по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на община Първомай. Ето защо Общинския съвет на община Първомай намери решението за целесъобразно и единодушно гласува „за“.  

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини