Зам.-кметът Ружди Салим ще оглави комисията по безопасност на движението

По искане на областния управител, съобразявайки се със Закона за движение по пътищата, Общинският съвет, Първомай трябва да създаде Общинска комисия по безопасност на движението по пътищата (ОбщКБДП), съответстваща на изискванията за общини с население до 30 000 души.

На предстоящата сесия ще бъде обсъден съставът на комисията, а предложението е тя да бъде оглавена от ресорния зам.-кмет, отговарящ за пътищата в общината Ружди Салим.  Съставът на комисията е от повече от 25 специалисти, включително представители на службите за защита на населението, кметовете на кметства, специалисти в Общинска администрация и др.

Целта на една такава Комисия е осигуряване на координираност и провеждане на обща политика в действията на органите на държавната власт, на местното самоуправление и обществеността. Комисията следи за спазване на изискванията към елементите на пътната инфраструктура- хоризонталната маркировка,вертикалната сигнализация, елементи, които липсват или не съответстват на изискванията на много места по общинските пътища. Комисията може да търси съдействието на заинтересовани лица и гражданите.

Функциите, правомощията и съставът на Комисията трябва да съответства на правила като сред които осигуряване взаимодействието на различни институции.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини