Малките "Марици" откриха асеновградското надиграване

Малчуганите от „Мини – Марица“ обраха овациите на публиката в Асеновград. Най- малките участници откриха празничното надиграване „Маврудово хоро“. Още в началото възпитаниците на Мария Иванова грабнаха сърцата на публиката с Йенино хоро, а след това им се наложи да покажат артистичност и умения в нелека ситуация – техниката ги предаде и вместо на познатия запис на Дунавско хоро, им се наложи да танцуват под звуците на жива музика, с която никога не са репетирали.

Фестивалът беше част от честването на Деня на независимостта в Асеоновград. 14 състава, между които и голямата „Марица“ излязоха на сцената и с много сърце и настроение изиграха Боалийско  хоро и "Кате, Кате".  Това беше второто издание на  фестивала "Маврудино хоро“. Името му местните свързват с началото на грздобера в станимашкия край. Затова и началото беше поставено пред паметника на най-големия винар в региона Аристи Чорбаджака, откъдето с шествие се отправиха към площада. В надиграването освен първомйаската група, се включиха гости от Пловдив, Хасково, силистринското село Върбино, пловдивското село Оризово, село Избегли и домакините от Асеновград.

„Мини – Марица“ се представиха със 7 от 13-те си танцьори от ОДЗ „Марица“. През послената година те са научили 10 хора. Ръководителката им Мария Иванова сподели, че е имала много малко време да събере, организира и възстанови танците с децата от градинката. През тази учебна година тя продължава да работи с малчуганите и се надява на още по- голям интерес към българските хора.

Теодора Кирякова

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Фе
    фен на мини маричките
    4 0
    16:11, 23 сеп 2014
    Желаем им успехи! Догодина симпатягите пак да са на "Маврудовото хоро"!
  • 2
    55
    55
    1 0
    07:29, 24 сеп 2014
    браво и на леличките от първомай, държащи за ръка малките марици и показващи им какви трябва да станат - добри съпруги, грижовни майки, образцови домакини, съвестни професионалсти в работата си и все така никога да не забравят, че ако сами не си създадат развлечение, няма кой да им го предложи!!!
  • 3
    Браво на малките и големите "марици". Бъдете все така усмихнати и всеотдайни във всяко едно начинание.
Последни новини