3 °C

Локви по новоасфалтираните улици предизвикаха оплаквания

Десетки коментари предизвикаха ремонтираните улици и образувалите се по тях локви след краткотрайния дъжд днес.

След дългото чакане, прахта по панаира, дни преди изборите и при неподходящи климатични услови, най- после дългоочакваното асфалтиране на улиците е факт. За съжаление всичко прилича на „отбиване на номера“ и се прави с идеята да бъдат „усвоени едни пари“. Още преди да завали дъждът имаше оплаквания за видимо некачествено полагане на настилката на улица „Орфей“ в близост до кабинета на д-р Попов. Наша читателка разказа, че лично тя е направила забележка на работещите там и е поискала от тях да изравнят асфалта, на което получила отговор: „Кой ще плати за това?“

Искаме да обясним на изпълнителите от пловдивската фирма „Пътища“, че ние данъкоплатците вече сме се „изръсили“ за този ремонт. Парите, отпуснати от правителството на Орешарски, по програма „Развитие на регионите“ са наши пари. Освен това разчитаме на общинска администрация да направи необходимото, за да не се приема лошо свършена работа. Надяваме се, че в сключените договори има клаузи, които ни защитават, ако ремонтът не е качествен. Колкото и да е неприятен, дъждът в случая се оказа полезен, защото след него са видими недопустимите грешки.

Оплаквания има и за шахтите, за тротоарите, за лошото свързване на улиците – неща, които е добре да бъдат оправени на момента.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Я.
  Я.Я.Я.
  37 -1
  19:09, 23 сеп 2014
  Ето затова сме мазохисти да живеем в тази държава ! Оня кандидата за "баницата", където върви и здрависва наред сега, да ходи и да контролира процеса на ремонта, който е под всякаква критика! Всичко в България се прави за отбиване на номер и за крадене на едни пари ! Така ще е и с пречиствателната станция в Любеново, където служителка от фирмата изпълнител сама се е изказала : " Тука трябва да се усвоят едни пари" и познайте кой още ще намаже филията !? Просто тази държава загива хораааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!
 • 2
  Т.
  т.....ри на леля му
  10 0
  19:56, 23 сеп 2014
  Ми какво да ги гърмим ли работниците,те самите не си харесваха работата,така им е наредено да работят.Тия дето са за гърмене него ден спокойно си отмаряха по селски в Марково......
 • 3
  Т.
  т.....ри на леля му
  0 0
  19:56, 23 сеп 2014
  Ми какво да ги гърмим ли работниците,те самите не си харесваха работата,така им е наредено да работят.Тия дето са за гърмене него ден спокойно си отмаряха по селски в Марково......
 • 4
  Ак
  ако
  0 0
  20:52, 23 сеп 2014
  Елате да видите и международния път Свиленград - Русе пре3 Симеоновград - също с локви по време на дъжд , с неравности и криви шахти ! Строител е Тера груп Стара 3агора.Но нали Пейчо Стайков е стабилно финансово лично платен.....
 • 5
  Об
  обществена организация
  11 0
  21:22, 23 сеп 2014
  На тия строители просто не трябва да им се плаща докато не си оправят некачествените работи по првомайските улици. Ако някой им плати, значи е похарчил неправомерно народна пара и заслужава да понесе отговорност според закона. За съжаление първомайци едва ли ще се организират да предотвратят плащането или пък да потърсят сметка на служителите на общината, ако платят този отвратително направен ремонт. Просто обществото ни е организирано по неправилен начин. Тази система на обществена организация ни води към разруха!
 • 6
  Ба
  бат, Теню
  18 0
  21:25, 23 сеп 2014
  Оня дето е кандидат е в отпуск вече месец.Оня дето го замества и онази дето дойде гола в града а сега живее в раскош - /инж. Н./ ще подпишат Акт 16 и ще приберат келепира а ние ще лаем и газим водата която зимата като замръзне ще е.е мамата на асфалта.
  • Ла
   лалала
   0 0
   21:53, 23 сеп 2014
   И какво предлагаш батка да правим?
 • 7
  Ба
  бат,Теню Барака
  15 -2
  22:41, 23 сеп 2014
  папаза шъта из селата и града да цани хората да го изпратят депутат
  открадна парите за улиците, за пречистватерната станция и сега бяга. Разпродаде цялата община за тези 10 години откакто е кмет
  и сега бягя, бяга ......къде бе здрасти къде отиваш. Май ще си ходиш в дерето скоро у вас.
 • 8
  Ед
  един
  5 0
  09:43, 24 сеп 2014
  Положението по пътя Езерово-Бяла река е същото.Не стига,че ще го правят 3 години,ами и качеството е под всякаква критика.Още сега по средата на новата настилка се е отворила голяма дупка.Да не говорим за краищата!


 • 9
  Ез
  езеровец
  0 0
  14:48, 30 сеп 2014
  а бе,първомайци,като сте налапали ангата та ангата!Кака ви Нада техничката е за е..не! тя се блажи от всички подобни дейности в общината!кметя е независим - нищо не зависи от него!чиновническа мафия майна!

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини