Миша Чепишева грабна злато на турнир по бадминтон

7 бадминтониста завоюваха 6 призови места на проведения в почивните дни национален турнир по бадминтон за момичета и момчета до 11 и 13 години в Севлиево за купата „Хоталич“.

За пръв път със злато на състезание от такъв ранг се окичи Михаела Чепишева. Миша – както я познават приятелите е десетгодишна, изключително борбена и последователна. Треньори и съотборници са убедени, че ще постигне много в спорта, макар че с лекота ѝ се отдават и науките и изкуствата. Освен на сингъл, Миша в двойка с Нина Николова зае трето място на двойки при момичетата.

Братята Станимир и Стефан Терзиев също извоюваха медали на сингъл. И двамата са трети в своите възрастови групи – Стефан при по- големите, а Станимир при по- малките.

Двойката Никола Колев и Стефан Терзиев е втора при момчетата до 13 години, а Николай Давчев - Светослав Раев – трета.

Между 100-те участници на турнира имаше още три деца от Първомай - Георги Манчев, Ася Николова, Елеонора Иванова, на които малко не им достигна, за да заемат място на стълбичката на победителите.

Треньорът Илиян Кръстев е доволен от началото на сезон и се надява децата да продължат да тренират всеотдайно и да се представят по най- добрия начин и в следващите състезания.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Кольо Терориста
    4 0
    11:23, 24 сеп 2014
    "7 бадминтонистА..." звучи направо като Кольо ТерористА...
Последни новини