9 °C

Николай Митков: Транспортът и болницата са моето удовлетворение за изминалата година

Николай Митков е роден през 1973 година в Първомай. Магистър по Стопанско управление и администрация, степен, получена в УНСС. Семеен, с две дъщери.

Една година след като зае длъжността заместник-кмет Николай Митков е готов и за сериозна равносметка.

Т.К.: Как Ви се видя тази година, г-н Митков?

Н.М.: Динамична – казано с една дума. Време, за което трябваше да вляза в технологията на функционирането на местната власт. За мен това беше натрупване на много опит. На това място човек се научава и да говори и да мълчи когато трябва да отстоява своите идеи и да защитава интересите на общината.

П.Н.: Кои бяха приоритетите Ви?

Н.М.: Транспортът – на първо място. Рано е да се даде оценка, но първите сигнали са позитивни. Когато застъпих, първата голяма задача, която кметът ми даде беше сам да се справя с провеждането на конкурс и аз трябваше да понеса своята отговорност за избора на превозвач.

Т.К.: Но на конкурса се яви само една фирма…

Н.М.: Да, но се мина през всички процедури. Очаквах повече кандидати, но очевидно пътната карта на общината не представлява интерес за бранша. Беше направена оценка, а сега хората споделят, че са по –доволни. Собственикът Димитър Стойчев прави интересно предложение за ремонт на сградата на бившата автогара, като е готов да поеме 2/3 от него. Иска да подмени стъклата, да ремонтира козирката и най- важното е да направи тоалетните функциониращи. Разбира се – всичко това трябва да се обсъди, да се гласува и от общински съвет.

Т.К. Здравеопазването също е Ваш ресор. Тази година имаше много страсти около избора на нов управител на болницата?

Н.М.: Като оставим емоциите настрана, сега болницата е стабилна и финансово, и кадрово. Има спокойствие, липсва напрежението и персоналът е мотивиран да обслужва гражданите. Окомплектовани са екипите във всички отделения. Кандидатстваме за средства от Националния доверителен еко фонд и се надяваме да можем да направим ремонт на покрива, да подменим дограмата, да се направи изолация.

Т.К.: От ремонт се нуждаят и много други сгради – общинска собственост.

Н.М.: Така е. Непрекъснато се извършват планирани и належащи ремонти на детски градини и училища. Съвсем наскоро приключихме с обновяването на детската градина в село Искра и в кв. Дебър. Получаваме докладни за необходими поправки непрекъснато – тоалетните в ОДЗ „Марица“, сградата на филиала в Крушево. Кандидатстваме за средства НДЕФ и за училищата в Дълбок извор и Искра. Сградите на кметствата са в окаяно състояние. За съжаление общината не разполага с толкова средства и се налага да разчитаме на отпуснати по различни програми пари.

Т.К.: Кое считате за своя най- голяма заслуга?

Н.М.: Това, което се случва с обществения превоз и в болницата. И за двете имаме положителни оценки от гражданите.

Т.К.: Какви са най- близките задачи?

Н.М.: Надявам се ОбС да одобри пари за изграждане на поне 10 спирки за градския и общински транспорт. Да станат така както трябва да изглежда една съвременна спирка. Уличната мрежа в града е в окаяно състояние и много ми се иска да намерим подходящ проект за финансирането на асфалтирането на улиците. Разбира се, това са неща, които се виждат. Има много други, които трябва да се свършат преди да се стигне до тях.

Т.К.: Преди да станете заместник-кмет бяхте общински съветник. Кое е по- лесно?

Н.М.: И двете са много отговорни. Не може да се каже, че едното е по- лесно или по- трудно. В общински съвет всяко гласуване е отговорност. Взимайки дадено решение трябва да знаеш в чия полза е то, дали е в интерес на хората. В администрацията пък се сблъсквам с много частни случаи, идват хора, които искат веднага и точно техния проблем да бъде решен.  Приемният ден на кмета е във вторник. Вторниците са изключително тежки дни. Сблъсквам се с лични проблеми, за които дни наред не мога да спра да мисля. А това е психическо натоварване, но пък ми дава амбиция да продължа да търся решение на всички казуси, които трябва да реша.

Теодора Кирякова

***Платена публикация.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
12 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
12 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
12 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
12 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
12 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
12 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
12 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
12 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
12 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
12 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
12 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
12 апр 2021
Последни новини