4 °C

Николай Митков: Транспортът и болницата са моето удовлетворение за изминалата година

Николай Митков е роден през 1973 година в Първомай. Магистър по Стопанско управление и администрация, степен, получена в УНСС. Семеен, с две дъщери.

Една година след като зае длъжността заместник-кмет Николай Митков е готов и за сериозна равносметка.

Т.К.: Как Ви се видя тази година, г-н Митков?

Н.М.: Динамична – казано с една дума. Време, за което трябваше да вляза в технологията на функционирането на местната власт. За мен това беше натрупване на много опит. На това място човек се научава и да говори и да мълчи когато трябва да отстоява своите идеи и да защитава интересите на общината.

П.Н.: Кои бяха приоритетите Ви?

Н.М.: Транспортът – на първо място. Рано е да се даде оценка, но първите сигнали са позитивни. Когато застъпих, първата голяма задача, която кметът ми даде беше сам да се справя с провеждането на конкурс и аз трябваше да понеса своята отговорност за избора на превозвач.

Т.К.: Но на конкурса се яви само една фирма…

Н.М.: Да, но се мина през всички процедури. Очаквах повече кандидати, но очевидно пътната карта на общината не представлява интерес за бранша. Беше направена оценка, а сега хората споделят, че са по –доволни. Собственикът Димитър Стойчев прави интересно предложение за ремонт на сградата на бившата автогара, като е готов да поеме 2/3 от него. Иска да подмени стъклата, да ремонтира козирката и най- важното е да направи тоалетните функциониращи. Разбира се – всичко това трябва да се обсъди, да се гласува и от общински съвет.

Т.К. Здравеопазването също е Ваш ресор. Тази година имаше много страсти около избора на нов управител на болницата?

Н.М.: Като оставим емоциите настрана, сега болницата е стабилна и финансово, и кадрово. Има спокойствие, липсва напрежението и персоналът е мотивиран да обслужва гражданите. Окомплектовани са екипите във всички отделения. Кандидатстваме за средства от Националния доверителен еко фонд и се надяваме да можем да направим ремонт на покрива, да подменим дограмата, да се направи изолация.

Т.К.: От ремонт се нуждаят и много други сгради – общинска собственост.

Н.М.: Така е. Непрекъснато се извършват планирани и належащи ремонти на детски градини и училища. Съвсем наскоро приключихме с обновяването на детската градина в село Искра и в кв. Дебър. Получаваме докладни за необходими поправки непрекъснато – тоалетните в ОДЗ „Марица“, сградата на филиала в Крушево. Кандидатстваме за средства НДЕФ и за училищата в Дълбок извор и Искра. Сградите на кметствата са в окаяно състояние. За съжаление общината не разполага с толкова средства и се налага да разчитаме на отпуснати по различни програми пари.

Т.К.: Кое считате за своя най- голяма заслуга?

Н.М.: Това, което се случва с обществения превоз и в болницата. И за двете имаме положителни оценки от гражданите.

Т.К.: Какви са най- близките задачи?

Н.М.: Надявам се ОбС да одобри пари за изграждане на поне 10 спирки за градския и общински транспорт. Да станат така както трябва да изглежда една съвременна спирка. Уличната мрежа в града е в окаяно състояние и много ми се иска да намерим подходящ проект за финансирането на асфалтирането на улиците. Разбира се, това са неща, които се виждат. Има много други, които трябва да се свършат преди да се стигне до тях.

Т.К.: Преди да станете заместник-кмет бяхте общински съветник. Кое е по- лесно?

Н.М.: И двете са много отговорни. Не може да се каже, че едното е по- лесно или по- трудно. В общински съвет всяко гласуване е отговорност. Взимайки дадено решение трябва да знаеш в чия полза е то, дали е в интерес на хората. В администрацията пък се сблъсквам с много частни случаи, идват хора, които искат веднага и точно техния проблем да бъде решен.  Приемният ден на кмета е във вторник. Вторниците са изключително тежки дни. Сблъсквам се с лични проблеми, за които дни наред не мога да спра да мисля. А това е психическо натоварване, но пък ми дава амбиция да продължа да търся решение на всички казуси, които трябва да реша.

Теодора Кирякова

***Платена публикация.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини