21 °C

Николай Митков: Транспортът и болницата са моето удовлетворение за изминалата година

Николай Митков е роден през 1973 година в Първомай. Магистър по Стопанско управление и администрация, степен, получена в УНСС. Семеен, с две дъщери.

Една година след като зае длъжността заместник-кмет Николай Митков е готов и за сериозна равносметка.

Т.К.: Как Ви се видя тази година, г-н Митков?

Н.М.: Динамична – казано с една дума. Време, за което трябваше да вляза в технологията на функционирането на местната власт. За мен това беше натрупване на много опит. На това място човек се научава и да говори и да мълчи когато трябва да отстоява своите идеи и да защитава интересите на общината.

П.Н.: Кои бяха приоритетите Ви?

Н.М.: Транспортът – на първо място. Рано е да се даде оценка, но първите сигнали са позитивни. Когато застъпих, първата голяма задача, която кметът ми даде беше сам да се справя с провеждането на конкурс и аз трябваше да понеса своята отговорност за избора на превозвач.

Т.К.: Но на конкурса се яви само една фирма…

Н.М.: Да, но се мина през всички процедури. Очаквах повече кандидати, но очевидно пътната карта на общината не представлява интерес за бранша. Беше направена оценка, а сега хората споделят, че са по –доволни. Собственикът Димитър Стойчев прави интересно предложение за ремонт на сградата на бившата автогара, като е готов да поеме 2/3 от него. Иска да подмени стъклата, да ремонтира козирката и най- важното е да направи тоалетните функциониращи. Разбира се – всичко това трябва да се обсъди, да се гласува и от общински съвет.

Т.К. Здравеопазването също е Ваш ресор. Тази година имаше много страсти около избора на нов управител на болницата?

Н.М.: Като оставим емоциите настрана, сега болницата е стабилна и финансово, и кадрово. Има спокойствие, липсва напрежението и персоналът е мотивиран да обслужва гражданите. Окомплектовани са екипите във всички отделения. Кандидатстваме за средства от Националния доверителен еко фонд и се надяваме да можем да направим ремонт на покрива, да подменим дограмата, да се направи изолация.

Т.К.: От ремонт се нуждаят и много други сгради – общинска собственост.

Н.М.: Така е. Непрекъснато се извършват планирани и належащи ремонти на детски градини и училища. Съвсем наскоро приключихме с обновяването на детската градина в село Искра и в кв. Дебър. Получаваме докладни за необходими поправки непрекъснато – тоалетните в ОДЗ „Марица“, сградата на филиала в Крушево. Кандидатстваме за средства НДЕФ и за училищата в Дълбок извор и Искра. Сградите на кметствата са в окаяно състояние. За съжаление общината не разполага с толкова средства и се налага да разчитаме на отпуснати по различни програми пари.

Т.К.: Кое считате за своя най- голяма заслуга?

Н.М.: Това, което се случва с обществения превоз и в болницата. И за двете имаме положителни оценки от гражданите.

Т.К.: Какви са най- близките задачи?

Н.М.: Надявам се ОбС да одобри пари за изграждане на поне 10 спирки за градския и общински транспорт. Да станат така както трябва да изглежда една съвременна спирка. Уличната мрежа в града е в окаяно състояние и много ми се иска да намерим подходящ проект за финансирането на асфалтирането на улиците. Разбира се, това са неща, които се виждат. Има много други, които трябва да се свършат преди да се стигне до тях.

Т.К.: Преди да станете заместник-кмет бяхте общински съветник. Кое е по- лесно?

Н.М.: И двете са много отговорни. Не може да се каже, че едното е по- лесно или по- трудно. В общински съвет всяко гласуване е отговорност. Взимайки дадено решение трябва да знаеш в чия полза е то, дали е в интерес на хората. В администрацията пък се сблъсквам с много частни случаи, идват хора, които искат веднага и точно техния проблем да бъде решен.  Приемният ден на кмета е във вторник. Вторниците са изключително тежки дни. Сблъсквам се с лични проблеми, за които дни наред не мога да спра да мисля. А това е психическо натоварване, но пък ми дава амбиция да продължа да търся решение на всички казуси, които трябва да реша.

Теодора Кирякова

***Платена публикация.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини