Кметът Николай Митков получи наградата си от конкурса "Кмет на годината"

Днес се проведе церемония по награждаването на кметовете, спечелили звания в различните категории на конкурса „Кмет на годината 2021“, сред които бе и кметът на община Първомай Николай Митков.

Калина Крумова – директор “Връзки с обществеността” на “Хуауей Технолоджис България”, обяви победителите в категория “Градска среда” в конкурса.

Отличието отиде при кметовете, които се грижат за изграждането и поддържането на паркове и обществени пространства, детски площадки, зелени площи, инфраструктура и осветление, обществен транспорт, при кметовете, които създават за гражданите по-уютна среда за живот. При малките общини това е кметът на община Сливница – Васко Стоилков, а при големите-Валентин Реваснки, кмет на община Ямбол/

Находчивите, притегливи и изключително гъвкавите градоначалници знаят как да използват високите технологии, каза Калина Крумова. Когато можеш да кажеш, че си доволен от мястото, на което живееш, тогава човекът зад управлението на населеното място, си е сършил работата, отбеляза отбеляза още тя.

На церемонията спечелилият при кметовете от средните общини Николай Митков каза:

“Оказва ми се огромна чест да получа тази награда. Нашите съграждани ни избират именно, за да можем да подобряваме средата, в която живеем. Тази награда е най-голямото удоволствие, което може да получи един градоначалник. Благодаря на съгражданите си, екипа си, общинската администрация.

Голямото ни задължение е общините в България да заприличат на добрите европейски общини. Това е моят ангажимент за следващите две години”, каза още Николай Митков.

В конкурса „Кмет на годината 2021“ има 7 категории, разделени за малки, средни и големи общини. Освен „Градска среда“, „Кмет на гражданите“, „Smart city”, “Туризъм и култура“, „Зелена община“, „Спорт и младежки инициативи“ и най-важната: „Кмет на годината“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини