Скейтъри премериха сили на първомайската площадка

Най- малкият състезател – Алек Благоев от София спечели безапелационно състезанието по скейтборд във възрастовата група под 16 години.Подгласници му станаха Борис Иванов и Николай Марчев от Асеновград. При големите най-добър беше Петко Кирев от Стара Загора, който остави след себе си софиянците Кристиян Евтимов и Явор Стоянов.

SK8 – „Разказ за спорт и толерантност“ беше част от рождения ден на ЦОП- Първомай. В организацията му участваха Алекс от Cool events, състезател по скейтборд, Димитър (Репата) и Марин- едни от най-титулуваните състезатели в България, водещ на събитието беше SDB-Шута Александър Първанов – фронтмен на групата „Вендета“, също специалист на дъската и DJ Рамзи от Boogie FM радио.

Много емоции съпътстваха събитието. 28 от най-добрите скейтбордисти в България дойдоха в Първомай, въпреки че денят беше сряда и почти всички бяха на училище или на работа.

На площадката беше и човекът, който направи първата й копка – инж. Костадин Ангелов и кметът Ангел Папазов, който винаги се е гордеел със съоръжението и е споделял удоволствието да вижда толкова много деца на него.

Според гостите и съдиите, макар и много добър за тренировки и забавления, скейт -паркът има нужда от още съоръжения, за да бъде направен според изискванията на скейтбордистите. Председателят на журито Алекс беше доволен от това, което се случи, въпреки капризите на времето, което пришпори състезанието. Площадката е много добра за град като Първомай, видях две момчета от местните, на които не им запомних имената, но те се открояваха от останалите.  Нека продължават да тренират – сподели още Алекс.

Спонсорите на събитието Соник старт“,  сайтът skatebg.com, Circa, Pimp,Virus skatebords, Clecshop.com раздадоха на победителите борд дъски, тениски, кецове, и други подаръци за бордистите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини