10 °C

Отбелязаха Деня на Европа вкусно

Победителките: Мария Карадинева, МАрия Сребрева, Соня Ситнова

За втора поредна година  златаровци отбелязаха 9 май – Деня на Европа с „Панаир на храната“ (Food faire). Това е заключителният етап от състезанието между 8 отбора гимназисти. 25 ученика представяха Полша, Италия, Испания, Гърция, Франция, Ирландия, Германия и Австрия . На масите пред тях освен вкусни и типични за съответната страна ястия имаше и изработени в предишните етапи сувенири, туристически брошури и знамена на държавите. Преди да се стигне до това обаче, всеки отбор трябваше да направи презентация на избраната от него държава, членка на Европейския съюз. Тази година с организацията се беше заелаАни Лозева.

На английски учениците  са разказвали за историята, географията и икономиката на страните, за техните забележителности и исторически личности.

Докато журито събеседваше с отборите, присъстващите имаха възможността да опитат полски пироги, италианско тирамису, гръцка мусака,френски киш, ирландски кейк с… уиски, немски картофки, испанско гаспачо и какво ли още не… Най- трудно беше на журито, което трябваше да опита от всичко, да оцени предястие, ястие, десерт,украса на маса и представянето на участниците в събеседването на английски език. Както сподели идейният двигател на това състезание Джейкъб Баркмайер – имали си една вкусна, но тежка задача. Той,заедно с представителя на Корпуса на мира Валя Златева, директора на училището Елена Иванова и директора на дирекция „Образование“ в общината Катя Николова, оцениха труда на всички участници. Те класираха на първо място отбора на Италия, който беше съставен само от момичета, а на второ- мъжкият отбор на Испания.

В началото на състезанието участниците бяха поздравени и от кмета на общината Ангел Папазов, а накрая получиха всички получиха страхотна изненада. Всеки участник се сдоби с чаша със снимка на отбора,чийто член е.

В края на състезанието г-жа Валя Златева благодари на Елена Иванова за организация, за отличното сътрудничество между колектива на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Корпуса на мира в лицето на Джейкъб, пожела й да превърнат това състезание в традиция, дори когато той си отиде и й подари филм за Корпуса.

Теодора Кирякова

Испанския отбор : Иван, Сашо , Мишо и Петьо с организатова назабавлението Ани Лозева
Журито
Журито

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
12 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
12 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
12 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
12 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
12 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
12 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
12 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
12 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
12 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
12 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
12 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
12 апр 2021
Последни новини