-3 °C

Отбелязаха Деня на Европа вкусно

Победителките: Мария Карадинева, МАрия Сребрева, Соня Ситнова

За втора поредна година  златаровци отбелязаха 9 май – Деня на Европа с „Панаир на храната“ (Food faire). Това е заключителният етап от състезанието между 8 отбора гимназисти. 25 ученика представяха Полша, Италия, Испания, Гърция, Франция, Ирландия, Германия и Австрия . На масите пред тях освен вкусни и типични за съответната страна ястия имаше и изработени в предишните етапи сувенири, туристически брошури и знамена на държавите. Преди да се стигне до това обаче, всеки отбор трябваше да направи презентация на избраната от него държава, членка на Европейския съюз. Тази година с организацията се беше заелаАни Лозева.

На английски учениците  са разказвали за историята, географията и икономиката на страните, за техните забележителности и исторически личности.

Докато журито събеседваше с отборите, присъстващите имаха възможността да опитат полски пироги, италианско тирамису, гръцка мусака,френски киш, ирландски кейк с… уиски, немски картофки, испанско гаспачо и какво ли още не… Най- трудно беше на журито, което трябваше да опита от всичко, да оцени предястие, ястие, десерт,украса на маса и представянето на участниците в събеседването на английски език. Както сподели идейният двигател на това състезание Джейкъб Баркмайер – имали си една вкусна, но тежка задача. Той,заедно с представителя на Корпуса на мира Валя Златева, директора на училището Елена Иванова и директора на дирекция „Образование“ в общината Катя Николова, оцениха труда на всички участници. Те класираха на първо място отбора на Италия, който беше съставен само от момичета, а на второ- мъжкият отбор на Испания.

В началото на състезанието участниците бяха поздравени и от кмета на общината Ангел Папазов, а накрая получиха всички получиха страхотна изненада. Всеки участник се сдоби с чаша със снимка на отбора,чийто член е.

В края на състезанието г-жа Валя Златева благодари на Елена Иванова за организация, за отличното сътрудничество между колектива на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Корпуса на мира в лицето на Джейкъб, пожела й да превърнат това състезание в традиция, дори когато той си отиде и й подари филм за Корпуса.

Теодора Кирякова

Испанския отбор : Иван, Сашо , Мишо и Петьо с организатова назабавлението Ани Лозева
Журито
Журито

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини