7 °C

Отбелязаха Деня на Европа вкусно

Победителките: Мария Карадинева, МАрия Сребрева, Соня Ситнова

За втора поредна година  златаровци отбелязаха 9 май – Деня на Европа с „Панаир на храната“ (Food faire). Това е заключителният етап от състезанието между 8 отбора гимназисти. 25 ученика представяха Полша, Италия, Испания, Гърция, Франция, Ирландия, Германия и Австрия . На масите пред тях освен вкусни и типични за съответната страна ястия имаше и изработени в предишните етапи сувенири, туристически брошури и знамена на държавите. Преди да се стигне до това обаче, всеки отбор трябваше да направи презентация на избраната от него държава, членка на Европейския съюз. Тази година с организацията се беше заелаАни Лозева.

На английски учениците  са разказвали за историята, географията и икономиката на страните, за техните забележителности и исторически личности.

Докато журито събеседваше с отборите, присъстващите имаха възможността да опитат полски пироги, италианско тирамису, гръцка мусака,френски киш, ирландски кейк с… уиски, немски картофки, испанско гаспачо и какво ли още не… Най- трудно беше на журито, което трябваше да опита от всичко, да оцени предястие, ястие, десерт,украса на маса и представянето на участниците в събеседването на английски език. Както сподели идейният двигател на това състезание Джейкъб Баркмайер – имали си една вкусна, но тежка задача. Той,заедно с представителя на Корпуса на мира Валя Златева, директора на училището Елена Иванова и директора на дирекция „Образование“ в общината Катя Николова, оцениха труда на всички участници. Те класираха на първо място отбора на Италия, който беше съставен само от момичета, а на второ- мъжкият отбор на Испания.

В началото на състезанието участниците бяха поздравени и от кмета на общината Ангел Папазов, а накрая получиха всички получиха страхотна изненада. Всеки участник се сдоби с чаша със снимка на отбора,чийто член е.

В края на състезанието г-жа Валя Златева благодари на Елена Иванова за организация, за отличното сътрудничество между колектива на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Корпуса на мира в лицето на Джейкъб, пожела й да превърнат това състезание в традиция, дори когато той си отиде и й подари филм за Корпуса.

Теодора Кирякова

Испанския отбор : Иван, Сашо , Мишо и Петьо с организатова назабавлението Ани Лозева
Журито
Журито

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
05 апр 2020
Последни новини