Ученици, посланици на ЕС, отбелязаха Деня на Европа

Изображение 1 от 3

    Младшите посланици на Европейския съюз от СУ ”Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай с разнообразни дейности отбелязаха Деня на Европа – 9 май.

    Училището е Посланик на ЕС и по проект, чиято основна цел  е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз (ЕС), европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и относно Европейския парламент (ЕП) като институция, която представлява гласовете на гражданите и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

    Програмата обхваща 12 десетокласници, ръководени от двама старши посланици - учителите им Станислава Вартанова и Виктория Ванчева. Най-напред ученицитеизработиха презентация за Европейския съюз, публикувана във Фейсбук, с която поздравиха всички свои приятели.

    Младежите  запознаха учениците от 5 клас с европейските държави и отговаряха на въпроси, свързани с тях. На четвъртокласниците разказаха за  Знамето на европейския съюз. В голямото междучасие в училище прозвуча и Химнът на Европа.

    Всички ученици, включени в проекта „Посланик на Европейския съюз“ днес бяха със сини червени фланелки с надпис „Аз съм посланик на ЕС“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини