За спорт общината е изразходила 77150 лв

По предложение на председателя на спортната комисия Илия Ганчев, преди да бъде гласуван Бюджет 2015 и разпределена субсидията за спортни дейности, Общински съвет получи информация за разходването на одобрените миналата година 83000 лв за финансиране на спортните клубове, туристическите дружества и танцовия клуб „Евридика“ като сдружение с нестопанска цел.

Общо това са 14 клуба, 2 туристически дружества и 1 танцов клуб, чиито носии вместо от субсидията за културни дейности са финансирани от тази за спорт.

По сметките на тези нестопаснки организации са приведени 77150лв, а останалите са били предвидени за дейността на Туристическо дружество „Драгойна“ и Баскетболен клуб, но към момента общината не е сключила с тях договори. Своята субсидия не са изразходили 4 футболни клуба, а КИДМИНТЕСТ „ТОТ“ не е заявил потребност да ползва средства от общинския бюджет.

Разходите са надвишили предвидените средства от Клуба по водомоторен спорт, заради организирания от тях кръг от Републиканското първенство и от ФК „Борислав“, които са сформирали още един футболен отбор, обхващащ деца на 5-6 години.

От обобщената информация се вижда, че най – големи са били разходите за съдийски такси, охрана и медицински лица – 31432 лв. , следвани от средствата дадени за транспорт за участия в състезанията – 9207лв.

Отборите по футбол са изиграли общо над 240 футболни срещи, участвали са в 8 турнира и са спечелили7 купи.

След футболните клубове, най – масово спортно сдружение се оказва „Траки – Първомай“, наброяващо 168 члена и обединяващо хора на всякаква възраст.

С по – ниска масовост, но с многобройни награди е СКК „Шампион“, чиито бойци донесоха редица световни, европейски и републикански медали.

Детайлната информация ще бъде на сайта на общината през следващите дни.

По време на разглеждането на отчета Илия Ганчев каза, че е удовлетворен от масовизирането на футбола през последната година и е убеден, че високите постижения се дължат на включването на нови състезатели. Г-н Ганчев не пропусна да спомене, че общината е длъжник на желаещите да спортуват и обеща през последната година на мандата да работят за разработването на проекти за изграждане както на прословутите спортни площадки за стрийтфитнес, така и за първи стъпки за нова спортна зала в общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Bo
    Borisovgrat4anin,1924 nabor
    0 -1
    11:40, 26 яну 2015
    Vse pak e radvasht fakta 4e ima dori i maaaalki,no vse pak sretstva niakakvi.Nie edno vreme hodehme po fudbulni sreshti sas kamion ili sas vlaka.Vodeshe na bai Petar Kailia.Naprimer za Harmanli,za Svilengrat,za Iambol it. n. sas kamiona-Molotovka.Imahmesamo 1 topka-kojena i obuvkite ni biaha vav okaiano saztoianie.No intosiazma-velik!!!Ednstvenata ni Rados sled ma4a-Banketa,zavetnia banket sas 4 kifteta i 1,2 rakii.
  • 2
    Не
    Не е от мен
    1 0
    12:31, 26 яну 2015
    Яжте, пийте и серете!
    Лебец в бобеца топнете!
    Салатка си нарежете
    и ракийца наточете!

    Яжте , пийте и серете!
    Телевизора пуснете,
    гледайте, не мумислете
    вярвайте и се чудете!

    Яжте, пийте и серете!
    Псувайте но си седете!
    Кучетата вий спасете,
    кучешке живот водете!

    Яжте , пийте и серете!
    "Сделка или не"- решете!
    Есемесче пак пуснете!
    За игра се запишете!

    Яжте , пийте и серете!
    Яко пак се изпърдете!
    Жената си опънете!
    Кеф голям? Нали? Кажете!

    Яжте , пийте и серете!
    Нямате пари? Не щете?
    Още малко потърпете!
    Само до като умрете!
  • 3
    Не
    Не е от мен
    4 -5
    12:36, 26 яну 2015
    Госпожо, Кирякова това е действителността- нищо не морално! Не трий действителността!
    • Pa
      parv_net
      2 -8
      12:38, 26 яну 2015
      щом ти харесва този начин на изразяване, татуирай... Виж коментара
  • 4
    69
    69
    14 -3
    13:51, 26 яну 2015
    Парите за спорт годишно са наполовина от възнагражденията на 21 съветника.и сегааа ще хвърляме пепел!великооооо!!!
  • 5
    Wh
    whatever
    6 -3
    14:26, 26 яну 2015
    Бла, бла, бла... Вижте ни колко сме велики... Кирякова като послушна ученичка пак пише каквото й се диктува.
  • 6
    На
    Найдьо
    9 -1
    21:12, 26 яну 2015
    Пари, дадени зъ ляб, учение, здраве, култура, спорт, околнъ среда, инфръструктура, по-дубър бизнес климът и важни дейности на гробето, не съ загубени и я не могъ да разберъ некой исказвъния. Наште управници обаче трябва да знаят, че многу паромайци не са видели неква полза за себе си от техната рабутъ. Я мисля, че трябвъ да съ оринтират към дяцата и към бедните и да не делят ората. И един приятелски съвет. Напрайте едно прочиствъне на месния пърламент и съ явете с нов обръз, оти, къкто съ говори, туй упръвление може дъ ви е пуследно.
  • 7
    90
    906
    2 -2
    07:53, 27 яну 2015
    Футболерите си имат схема - отработена по метода ала Кичук и тия дето са отпред си намазват,за сметка на деец и всички другиата
Последни новини