Ученици гостуваха на кмета

Изображение 1 от 6

    Гости на кмета на общината бяха учениците от  IV клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Посещението беше част от  темата „Органи за управление – местна и държавна власт“ от програмата по Човекът и обществото.

    Кметът Николай Митков и неговият екип посрещнаха децата в „коридора на властта“. Там те разгледаха портретите на кметовете на Първомай. После влязоха в кабинетите, в които работят кметът, заместниците му и секретарят на общината. Макар при недовършен ремонт, за децата беше любопитно да надникнат в мястото, където се взимат важни за общината решения. Най-голям интерес предизвика Почетната книга, в която са вписаните имената на много известни личности, гостували в общината. Пред картината "Царица Драгойна" гости и домакини си обещаха специална среща, на която да си припомнят легендата за името на най-високия връх в Първомайско.

    Кметът разказа на учениците за кметските отговорности, за мястото на местната власт в държавното управление, както и за дейността на Общинска администрация. Четвъртокласниците се интересуваха от това дали е трудно да си кмет, как се става кмет, как кметът отговаря на недоволните граждани. Любезните домакини отговориха с готовност на всички въпроси на учениците.

    Театралите от випуска благодариха на кмета за предоставения им транспорт за участие в театралния фестивал в Поморие.

    В края на посещението си четвъртокласниците влязоха и в Пленарна зала на Общински съвет - Първомай и се запознаха с това как съветниците вземат решения за развитието на общината.

    Всички те получиха малък подарък – проспект на общината и шоколад.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини