Община Първомай се включва "Да изчистим България заедно"

Община Първомай подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16 септември (събота) – Световния ден на почистването.

 Желаещите да се включат в инициативата ще получат необходимите консумативи за почистване. За целта е необходимо те  да заявят своето участие с избрано от тях място за почистване до 12.00 часа на 15.09.2023 г. (петък) на тел.: 0892045482, или в стая 113 на Общинска администрация. От Общината препоръчват отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.

 „Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

11-ото издание на кампанията ще се проведе под надслова „Готови сме!“ Инициативата влага истинска упоритост и енергия не само в грижата за околната среда, но и в стимулирането на чувство за лична отговорност и възпитание на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас. Община Първомай ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят замърсени места за отдих и почивка, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини