Ентусиасти събраха над 100 чувала отпадъци само от района на Дебърската чешма

    Петър Караславов и компания се организираха и събраха над 100 чувала и напълниха 3 камиончета с отпадъци само от района на Дебърската чешма.

    Мястото е известна отбивка за отмора на шофьорите, но тъне в боклуци и прави лошо впечатление на пътуващите. Това провокирало семейство Караславови, тяхна роднина – Добринка Чингарова, синът ѝ Никола и приятелката им Марияна Боюкова, да определят ден за почистване. Желанието им било да привлекат и други желаещи и да приведат в приятно за почивка място двете отбивки – Дебърската и Татаревската чешма. За съжаление времето за организация било малко, а и избрания ден – Лазаровден – съвпаднал и с други събития в града. Така на призива им „Да изчистим Първомай заедно“ откликнал само кметът на общината Николай Митков, който осигурил чувалите, транспорта на отпадъците и двама служители на „Чистота“, които да помогнат на ентусиастите, а работата се оказала толкова много, че успели да почистят само на едното място.

    Сред боклуците открили огромно количество гуми, захвърлени дрехи и кожи, много пластмасови бутилки, стъкла, хартии и какво ли още не.

    Приличаше на сметище – сподели Караславов. Той разказа, че са били изумени от това, което са намерили. Повече от 3 часа е продължила акцията им. Искрено се надява в подходящ ден да се съберат повече последователи и да довършат започнатото. Благодари на кмета и дебърския наместник Ангел Кирев за оказаното съдействие и поставените забранителни табели. А кметът Митков благодари за инициативата и се надява да е само стъпка от  поредица подобни граждански инициативи.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини