Стихове на Милка Пиналска влязоха в поетичен сборник

Изображение 1 от 2

    Три стихотворения на Милка Пиналска са включени в сборника "Отгласи", финансиран по проект "Творчески искри" на Национален фонд "Култура" на Министерство на културата.  

    Първомайската поетеса участва с три стихотворение: „Купол“, „Къде си, бабо?“ и „Пресита“. В сборника има стихове на 50 автори, сред които са Райчо Русев, Иван Ненков< Елена Алекова и др.

    „Отгласи“ е издание на Литературен клуб "Живи думи" към Читалище "Искра - 1964", гр. София. Новият литературен сборник "Отгласи" е пети по ред, издаван от читалище "Искра - 1964", и включва творби от членове и приятели на клуба "Живи думи" от цялата страна и дори от чужбина. В него са застъпени различни жанрове - има хумористични стихотворения, епиграми, къси разкази, откъси от по-големи произведения и др. Темата е свободна, а авторите - доказали се в литературното поприще. Обединява ги любовта към изящното слово и приятелството към читалище "Искра - 1964". Сборникът ще се разпространява безплатно в книжен и електронен вид.

    Представянето на сборника се превърна в културно събитие. Поетите четоха свои стихове. Много наслада донесоха и музикалните изпълнения на мандолинен квартет "Прима визионе" със солист Александър Караджа.

    Радостта от изданието беше споделена от ръководството на Столичен район "Красна поляна", и делегация от община Първомай, водена от зам.-кмета Радослава Ставрева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини