Над 200 граждани се включиха в "Голямото чистене"

Изображение 1 от 6

    Учениците от две училища и граждани  взеха участие в „Да изчистим България за един ден“. Общо около 200 човека от община Първомай се включиха в „голямото чистене“

    Най-малките ученици от  ОУ „Георги Караславов“ в кв. Дебър почистиха района около училището, около паметниците в централната част, както и центъра на Дебър. Включиха се родители и други граждани.  По-големите почистваха част около реката, в близост до стадиона, откъм къщите в посока Първомай. Всичкият отпадък бе натоварен и извозен своевременно със съдействието на кметския наместник  Ангел Ангелов. А всички ученици, взели участие в инициативата, днес получиха грамоти от директора на училището Тонка Будакова.

    В „Да изчистим България за един ден“ се включиха и искренци. Учители и ученици от ОУ „Отец Паисий“ почистиха  училищния двор и част от района. Сметоизвозването беше уредено чрез кмета на селото и община Първомай.

    Граждани почистиха и около домовете си в центъра на Първомай. За всички от Община Първомай бяха осигурени чували, ръкавици и извозване на боклуците.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини