Кметът се срещна с младежите, които боядисаха монументите на входа на Първомай

Изображение 1 от 3

    Кметът на общината Николай Митков се срещна с младежите, които поеха инициативата и боядисаха монументите на входа на град Първомай. Съобразявайки се с мерките за безопасност срещата се състоя пред входа на общината, вместо традиционното – в кабинета на кмета.

    „Имаме нужда от такива инициативи, каза Николай Митков. Една от целите ми, встъпвайки в длъжността кмет, беше да създам общност, с която заедно да подобряваме условията за живот и градската среда.“

    Ангел Димчев, сестра му Анна Велич, братовчед им Павел Димчев и приятелите им Аделина Конгалова и Райчо Райчев получиха благодарствени грамоти: „За проявена съпричастност, инициативност, реализиране на кауза за побра среда за живеене на град Първомай и общината.“

    Освен това, кметът им подари  и книгата на Николай Илчевски „Записки от селската кръчма“.

    Както по-рано споделиха младежите, целта на инициативата им е да покаже, че може да се чисти и боядисва и след прага на къщите на хората. В инициативата им се включиха и други техни приятели. Младежите благодариха за оказаното съдействие и подкрепа от страна на общината.

    На срещата част от тях дойдоха с велосипеди, за да обърнат внимание на необходимостта от спортуване и опазване на въздуха чист. Накрая всички си пожелаха следващата им инициатива да увлече поне още толкова хора от общината. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини