Младежи освежиха монумента, който посреща пътуващите от Пловдив

Изображение 1 от 3

    Гражданската инициатива на четирима младежи разкраси монумента на входа на Първомай по Цариградския път за идващите  от Пловдив. Ангел Димчев, Павел Димчев, Аделина Конгалова от Първомай и Райко от Градина решиха да освежат старите бетонни надписа. С разрешението на кмета, четиримата запретнаха ръкави и показаха, че личното ни удобство и уют не свършват до прага на домовете ни. През другия уикенд те ще продължат и от другата страна – с монумента посрещащ идващите от Хасково.

    „Искаме един по-красив град и нека гостите на града да видят, че тук живеят стойностни хора, които се грижат за наследството си  - защото този монумент е наследство от предишното поколение, каза главният двигател на инициативата – Ангел -  Хубаво е да го поддържаме чист и спретнат и да изглежда добре. Нашата цел е мястото, на което живеем да е по-красиво и по-приветливо.Надявам се повече хора да се замислят за това, че навън също може да се чисти и да се боядисва“.

    Стилизираният житен клас, който се извисява над надписа, е решен в цветовете на българското знаме, а буквите са пшенично жълти.

    Младежите благодариха на кмета и общината, които им осигуриха светлоотразителни жилетки за личната им безопасност. Боите са безвъзмездно дарение за град Първомай от бащата на Павел. За другата седмица ще могат да ползват и вишка.

    Младежите категорично отказват да бъдат подкрепени политически, особено във време на предизборна кампания. В същото време са отворени към всички, които биха се включили да помагат. Ако има желаещи е добре да се обадят предварително на Ангел. А ако се съберат повече хора, ще бъде направена и уборка около монументите.

    Павел и Ангел не за първи път стават известни със своите обществени инициативи. Павел организира преди година почистване около река Марица в Пловдив, а Ангел беше част от кампанията за засаждане на дръвчета в България и в Първомай.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини