Кметът иска актуализация на бюджета

Нова промяна в бюджета на община Първомай ще поиска кметът Николай Митков на предстоящата редовна сесия на общинския съвет. Мотивите си той е описал подробно в докладна записка. След предложената актуализация ще бъде запазена  общата стойност по прихода на бюджета на община Първомай за 2021 г.

Със служебни корекции по постановления и указания от Министерство на финансите в местната хазна са постъпили още  2 125 602 лв. Възстановените от РИОСВ и Община Асеновград отчисления в размер на 406 483 лв. на предишната редовна сесия е  взето решение да бъдат разходвани за сметосъбирачна техника и варели за отпадъци.

Това позволява корекции на разходната част на бюджета. Посканите вътрешни корекции са отразени в приложение, което е публикувано на страницата на общински съвет.

Други промени се налагат поради настъпили изменения в предвидените обекти.  Намалява се общата стойност на текущите ремонти с 10 078 лева. Поради епидемичната обстановка и невъзможността от провеждане на редица културни мероприятия, се намаляват средствата, предвидени за културен календар за 2021г. от 65 500 лева на 48 800 лева, т.е. с 16 700 лева.

 С приемането на промените ще се постигне осигуряване на необходимите средства, чрез компенсирани промени в рамките на собствения бюджет от местни средства.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини