Сдружение "МИГ Първомай-Димитровград" финализира подготвителния проект за изготвяне на стратегия

Сдружение „Местна инициативна група Първомай-Димитровград“  финализира „Проект за подготвителни дейности за изготвяне на стратегия на МИГ”.

Проведени са редица срещи и са подготвени над 60 местни лидери и представители на заинтересовани страни, които могат да изградят стратегия за водено от общността местно развитие /ВОМР/.

 В процеса на изпълнение на проекта се изработени, доставени и раздадени информационни и рекламни материали; информационни табели; 700 бр. информационни брошури и други.Те са разпространени при провеждане на информационните срещи с цел информиране на местното население и промотиране на МИГ.

 Създадена е електронна страница на МИГ.

Чрез нея  също се популяризира процеса на разработване на стратегия за ВОМР и дейността на МИГ.

В изпълнение на проекта са изготвени: Социално -икономически анализ на територията на МИГ Първомай 2016 и част от територията на община Димитровград- с. Скобелево, с. Сталево, с. Ябълково, с. Върбица и с. Бодрово. в това число: географски, демографски, социалнокултурни,икономически, инфраструктурни и административни характеристики на територията, SWOT – анализ. Изготвен е  доклад от проучване и анализ на нагласите на местните общности, идентифициране какви са проблемите според тях и какви са възможните начини за решаването им, изводи и препоръки за устойчиво местно развитие.

Резултатът е изготвена  многофондова стратегия за ВОМР на МИГ Първомай-Димитровград. По време на разяснителни  кампании е представен подхода ВОМР и стратегията за ВОМР и е дадена възможността общността да даде своите предложения  или възражения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини