МИГ Първомай организира "Празник на местни продукти, култура и бит, автентични за региона на МИГ Първомай"

 „ПРАЗНИК НА МЕСТНИ ПРОДУКТИ, КУЛТУРА И БИТ, АВТЕНТИЧНИ ЗА РЕГИОНА НА МИГ ПЪРВОМАЙ

Иновативен фестивал ще събере производители от местни фирми и изпълнители от ученически и читалищни клубове по време на традиционния есенен панаир в Първомай. 

Провеждането на фестивала е в изпълнение на „Пилотен проект на МИГ Първомай 2016”, финансиран от ПРСР за периода 2014-2020г.. Поканени са гости и журналисти,с цел отразяване и разпространяване на информация за празника и територията на МИГ. Празникът ще се проведе на 07.09.2023г., четвъртък, от 17:00 часа, в град Първомай на площадното пространство пред читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894г. гр. Първомай” и ще бъде открит от Председателя на УС на МИГ Първомай – Николай Митков.

Фестивалът е иновативен за територията на МИГ Първомай 2016, тъй като включва разнообразно участие на представители на местната общност. Празникът ще е с участие на местни производители, едновременно с читалища, певчески и танцови състави. По този начин ще се създадат взаимовръзки между различни групи представители на местната общност, а подготовката и провеждането ще им покаже, че за успешното популяризиране на територията са необходими съвместни усилия.

Продукция на импровизирания базар ще изнесат: ББП ООД, ВИТАЛ ООД, ЗАГРЕЙ АД, УЗУНОВ И СИНОВЕ ООД, БУЛКОНС ПЪРВОМАЙ ЕООД, СДРУЖЕНИЕ "ПЧЕЛАРСКО ДРУЖЕСТВО НЕКТАР - ПЪРВОМАЙ", ВКУСЕН ХЛЯБ ЕООД, ЗП ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ПЕТРОВ, ЗП ИРИНКА НАЙДЕВА ИВАНОВА.

Участие в концерта ще вземат: Мажоретен състав при СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, Фолклорен клуб „Българче“ при СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, Детска фолклорна певческа група „Тракийче“, Фолклорен ансамбъл „Първомай“. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини