Финансират безвъзмездно МИГ Първомай-Димитровград

Сдружение „Местна инициативна група – МИГ Първомай-Димитровград“  подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на „Проект за подготвителни дейности за изготвяне на стратегия на МИГ”, финансиран от Програма за развитие на селските райони.

Изпълнението на цялостния  проект включва подготвителни дейности за изготвяне на Стратегия за ВОМР (Водена от общностите местно развитие) на територията на партньорите по проекта МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – МИГ ПЪРВОМАЙ 2016- водещ партньор и община Димитровград с част от населените си места:селата Скобелево, Сталево, Ябълково, Върбица и Бодрово.

Сдружението ще бъде безвъзмездно финансирано с 48 748.72 лв., като средства от Европейския земеделски фонд за развитие е 43 873.85 лв.  (90 %), а националното  съфинансиране е 4 874.87лв. (10 %). Крайна дата на изпълнение на проекта е 20.09.2023 г.

Главната цел на проекта  е да се приложи и развие подхода ВОМР. Това са инструменти за посрещане на специфичните потребности на различни местни райони по начин, който произвежда конкретни резултати и ползи за съответните селски райони. Стратегията е предназначена да надгражда силните страни или „активите“ на общността в двете общини в социален, екологичен и икономически план. С реализацията на проекта ще се укрепи капацитета на местната инициативна група, ще е създадена предпоставка за успешното му бъдещо развитие и ще бъдат постигнати конкретни цели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини