23 °C

Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина. Преглед на печата

"Земя" информира за пропаднали площи, засети с жито, в Сливенско и в района на Кнежа. Стопани се надяват да завали дъжд, за да се спаси реколтата от царевица и слънчоглед. Надежда за добри добиви от пшеница има край Дунав, в област Силистра.

Според "Телеграф", намаления на 9 на сто ДДС за бебешки стоки от 1 юли веднага има ефект. Колкото до заведенията за хранене, там няма поевтиняване, но пък собствениците предлагат като бонус студени напитки. Има много промоции на пици и на книги, показва проверка на изданието след влязлото в сила намаление на ставката.

Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина, показва проверка на "Монитор". Вместо една, колетите и писмата пътуват три седмици. Ако изпращаме нещо за Гърция, то се транспортира само по земя.

Излизащият само в петък в хартиен вариант "Стандарт" съобщава за промоции по Черноморието. Хотелиери се опитват да привлекат български туристи с 50 на сто отстъпка и бонус на плажа. Според вестника противоепидемичните мерки и затворените гранични пунктове ще охладят желанията на нашенци да се къпят в Бяло море. До този момент е наблюдавано оживление по морските плажове в края на седмицата, почивка тип "морски уикенд".

"Труд" предупреждава от първа страница, че от понеделник в Гърция ще се влиза само през пункт “Кулата“. В интервю за днешния брой, посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос подчертава, че се налага да се съобразяваме с коронавируса. Според него сътрудничеството между двете ни страни в туризма е на изключително ниво.

Ръководителят на националната генетична лаборатория в столичния "Майчин дом" професор Алексей Савов споделя в интервю за "24 часа" - "Очаквам неинвазивния тест за генетични аномалии да влезе в безплатния скрининг". Този тест намалява със 70 на сто потенциално рискови инвазивни манипулации, а точността му е 99%. Единствено Националната генетична лаборатория в "Майчин дом" у нас има лиценз да извършва инвазивното изследване на място. Професор Савов не смята, че заразена с коронавирус бременна жена може да повлияе генетично отрицателно на бебето.

"Задава се театрално зрелище в чест на Вазов", информира вестник "Сега", който само в петък излиза в хартиен вариант. Тази година се навършват 170 години от рождението на народния ни поет и писател. Изданието обобщава и кои филмови проекти реши да подкрепи финансово Националния филмов център. Одобрени са идеи на Стефан Командарев, Къци Вапцаров, Милко Лазаров и други.  Сред творците, на които е отказано финансиране, са  Георги Дюлгеров и Димитър Коцев-Шоши.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
14 авг 2020
Последни новини