20 училища - центрове за обучение от вкъщи. Преглед на печата

Водеща тема за печатните изданиq днес е организацията на новата учебна година в училищата и детски градини.

"Ваучери за забавачка - компенсират родители, ако детето не е прието", пише на първа страница "Стандарт". Изданието пояснява, че "за да се ползва обезщетението, детето трябва да бъде записано в частна детска градина".  

Материал по темата откриваме и във вестник "Дума" с уточнението, че "ваучерите ще са в размер на сумата, която се отпуска за издръжка на дете в общинско детско заведение".

 "Компенсациите ще се дават за деца на 4,  5 и 6 години", т.е. "във възраст за задължително предучилищно образование", допълват от "Телеграф" под заглавие "Държавата плаща за частна забавачка".

"Три форми на обучение за новата учебна година", четем на страниците на "Монитор". "Уроците ще са присъствено, електронно или дистанционно", посочва вестникът.

"На 15 септември отново в клас", извежда на челно място "Земя", както и уточнява, че "Учебната година ще започне присъствено, но и че е „възможно "превключване" на онлайн обучение".

Ако това се наложи, "ще се пишат оценки и отсъствия, а не като в месеците от извънредното положение", цитират от вестник "24 часа" просветния министър Красимир Вълчев. Изданието, както и "Труд" поместват на страниците си и списъци със "заболяванията, при които децата могат да учат дистанционно". "20 училища - центрове за обучение от вкъщи", пише още по темата "Труд".

 Акцент днес за пресата е и оставката на председателя на ЦИК.  "Стефка Стоева напуска заради опита на ГЕРБ да се оправдава с комисията за машинния вот", изтъкват в заглавие от "Дума". Темата коментират  "Земя" и  "Телеграф".

Вестниците и днес пишат и за още една оставка - тази на правосъдния министър Данаил Кирилов. Цветна карикатура по темата публикуват на първа страница от вестник "Сега". А заради оттеглянето му от поста, от вестник "24 часа" преброяват в материал, че "едва 26 са юристите в този парламент".

Пандемията от коронавирус също е на фокус в печата. Под заглавие "Ваксина срещу Ковид-19 и у нас" вестник "Труд" информира, че и "в България ще започне клинично изпитване на ваксина" срещу заразата.

А  "Телеграф" съоабщава, че "Чистят банкоматите всеки ден срещу коронавирус".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ис
    Истината
    4 -1
    07:47, 28 авг 2020
    Абе за какво се пънат, айде, закривай всички училища, то и без това всичко е пълна пародия, неграмотници и некадърници с дипломи на килограм!
  • 2
    Зд
    Здравей истина
    3 -1
    09:21, 28 авг 2020
    Напълно подкрепям мнението и допълвам: даже има работещи учители и без дипломи и какво очакваме в близко време от необразовани хора? Още нещо- има ученици , знаещи повече от учителите , т.е. дипломите на килограм както се изказваш са вече "модерни! ИНОВАЦИЯ!
Последни новини