Над 160 певци и танцьори участваха в прегледа на любителските фолклорни състави

    Над 161 певци и танцьори взеха участие в традиционния преглед на Любителското творчество, който всяка година е част от Майските културни тържества.

    В събота, площада пред читалището бе огласен от фолклорни ритми, за да ни докаже още веднъж,  че българската народна музика е жива, българските танци са живи и заедно ни дават самочувствие на хора-пазители на традициите, на българския дух, на постиженията на българската култура.

    Най-малката участничка беше Ивайла Хубенова, едва на 4 години и половина. Ивайла каза, че  се учи да пее от мама, посещава детска градина и там разучава песни. Ивайла е част от детската фолклорна група „Славейче“ при НЧ „Иван Вазов“, с. Искра.

    7фолклорни групи и 3 танцови състава показаха наученото през годините. Жури в състав председател - ръководителят на оркестър „Доинис“ Петър Тенев, Ана Сиракова – председател на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ и Петранка Стоянова – секретар,  проследиха изпълненията и дадоха насоки за развитието на съставите. На събитието присъстваха кметът на общината Николай Митков и зам.-кметът Радослава Ставрева.

    Следващото събитие от културния афиш за месец май е на 17 май, от 19.00 часа, когато  децата от група „Наутилус Джуниър Бенд” към Мотоклуб „Наутилус“ ще изнесат концерт на открито пред читалището.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини