ДПС (не)очаквано зарадва всички врагове на ГЕРБ. Преглед на печата

ДПС (не)очаквано зарадва всички врагове на ГЕРБ, пише в заглавие на първата си страница „24 часа“. Всекидневникът посочва, че ДПС няма да подкрепи предложените от ГЕРБ промени в Конституцията, нито свикване на Велико народно събрание.

От Движението до последно мълчаха дали ще подкрепят управляващите, а с бламирането на предложението на премиера Борисов за „рестарт“ на държавата зарадваха всички врагове на партията ГЕРБ. Причината - събирането на 160 депутати за свикване на Велико народно събрание стана невъзможно, а внасянето на промените за разглеждане в парламента - безсмислено, обобщава в публикацията си „24 часа“.

„ДПС отказа на ГЕРБ“, пише по темата „Труд“. Вестникът цитира председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ, който заявява, че „проектът на нова Конституция е поредният удар срещу демокрацията и държавността“.

„Държавата пасува пред частни апетити“, пише вестник „Дума“.

Изданието обяснява, частен собственик е оградил част от Ботаническата градина на Софийския университет във Варна с претенции за собствен терен, след като на 26 август разби оградата на градината и навлезе в територията й. Ботаническата градина е публична държавна собственост и от 1979 г. е предоставена на Алма матер. Обявена е за защитена местност, уточнява „Дума“.

 „30 000 евро глоба за производител на нова кола с дефект“, съобщава „Монитор“. ЕК може да наложи санкцията на всеки автомобил с дефект, пуснат на пазара в ЕС и да разпореди изтеглянето му. Това предвижда влизащия в сила от днес Регламент за одобряването и надзора на пазара на моторни превозни средства, приет през май 2018 година.

До момента само националните органи, издали одобрение за конкретния тип автомобил, можеха да налагат подобни мерки.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ол
    Олег
    0 0
    13:45, 1 сеп 2020
    Ама как ще е неочаквано!
    Той проекта за конституция е като жалка курсова работа.
Последни новини