14 °C

Завещание променя двора на детска градина

Изображение 1 от 2

  По предсмъртната воля на Петко Кирилов, Детска градина „Първи юни“ в село Градина ще получи съоръжение за игра на стойност 5064 лв.

  Завещанието на дарителя ще бъде изпълнено с посредничеството на сестра му Денка Кирилова, разказа директорката на заведението Бонка Хаджигенова.

  Преди ден тя качи във фейсбук профила си снимки и благодарност за получената от кмета на селото Йордан Стоев помощ. След като я потърсих за подробност, тя разказа за читателите на Parvomai.NET цялата история.

  След като научават за дарението, Хаджигенова и екипът ѝ вземат решение да бъде поръчано това съоръжение, което години наред ще бъде ползвано от мачуганите. За да се монтира обаче е нужен ремонт в двора. Трябва да бъдат премахнати плочките, да се постави подходяща почва и настилка. След това теренът трябва да се заравни.

  Така разходите стават повече от предвидените и първи с финансова помощ се отзовава Стойчо Шапатов.

  Дните на кризисна ситуация се оказват подходящи – докато няма деца в сградата, дейностите започват. На първа линия е помощният персонал на градината. Времето леко обърква плановете, но за тежката работа се включва кметът и помага за трамбоването и изравняването на терена.

  Сега вече площадката е почти готова. До дни се очаква да бъде получена,а след това и монтирана пързалката и другите прилежащи съоръжения.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ст
   Стари
   13 0
   14:08, 24 апр 2020
   Браво на директорката от Градина. Тя ме чака европроекти, а показва, че с лична инициатива, нещата се случват. Случват се в Градина, а в Първомай дворовете и площадките в детските градини, не са пипани от 50 години.

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини