10 °C

След подписка, най-после има пешеходна алея, край двора на "Осми март"

Изображение 1 от 4

    Два дни бяха достатъчни, за да бъде оформена пешеходна алея, която е продължение на улица „Раковски“ до надлеза на ул. „Бор“.

    Тази алея е резултат от подписка на живеещите в района граждани, внесена в ОбА още през миналата година. Те се оплакаха от „джунглата“ до оградата на Детска градина „Осми март“, която беше развъдник на всякакви насекоми и животинки. Имаше граждани, които твърдяха дори,че са виждали и змии. Освен грозно място беше и опасно.

    След подписката, изграждането на пешеходна алеята стана приоритет и залегна в инвестиционната програма. От Бюджета на общината са отделени 24000 лв. целева субсидия.

    До момента е оформена бетонова алея, на която са наредени плочки и е ограничена с бордюр. Предстои мястото да бъде почистено от строителните отпадъци и да се постави парапет, който да не позволява невнимателни пешеходци или деца да излизат внезапно на улицата.

    Остава под въпрос какво ще стане с пространството под надлеза. То е част от сервитута на жп линията и отчасти е общинска собственост.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини