Градинчани започват подписка за изграждането на моста над река Марица

Изображение 1 от 2

    В деня, когато най-после държавата предостави терен публично държавна собственост, за изграждане на нов мост над река Марица, който да свързва Първомай и село Градина, жителите на селото се събраха на общоселско събрание. На него те взеха решение за подписка, която да бъде внесена в Народното събрание, за да поискат незабавното изграждане на моста.

    Събранието беше протоколирано, а решенията – взети с пълно единодушие от присъстващите.

    Йордан Стоев, кмет на селото сподели, че забраната на превозни средства, надвишаващи 5 т, да преминават по него водят до това шофьорите на големи камиони да не искат да идват до селото и да зареждат магазините; училищните автобуси се превръщат в опасни, ограничено е движението на всякакви стоки в двете посоки.

    До вчера ни уверяваха, че всички процедури са минати и остава мостът да бъде построен, каза още кметът, а днес се оказва, че държавата не си е мръднала пръстът повече от година, за да се отчуждят необходимите 1,875 дка. За взетото днес решение помогна настоящият областен управител Ангел Стоев.

    Градинчани създадоха инициативен комитет, оглавен от Елена Петрова и с представители от близките села Добри дол и Крушево. Решено беше да се направи Национална гражданска инициатива „Започване на строителство на моста над река Марица“ - подписка, която да отговаря на всички законово норми – с трите имена, ЕГН, адрес и подпис. Получено беше разрешение подписката да се разпространява освен в пряко засегнатите населени места от община Първомай и в Чирпан и Плодовитово. В Първомай бяха определени 3 места за инициативата – пред сградата на ОбА, в Дебър и Любеново. Срокът за събиране на подписи бе решено да е 3 месеца.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини