Учителките в Крушево благодарят за дарените играчки и съоръжения

Изображение 1 от 5

    След акция, организирана от учителките Наталия Георгиева и Снежана Илиева, детската градина в село Крушево получи дарения за стотици левове, дори хиляди левове.

    Забавачницата в селото е клон на Детска градина „1 юни“, село Градина и се посещава от около 25 деца.

    Идеята е била да се набере достатъчно голям фонд от нови и употребявани играчки, които да разнообразят игрите на малчуганите.

    Сред дарителите са както жители на селото, така и просто отзивчиви хора, които са намерили смисъл в това да даряват.

    Така е постъпила и директорката на частна детска градина в София Ели Божкова, която е организирала и родителите. Сега децата от крушевската група „Пролет“ са получили не само играчки, но и много пъстроцветни книжки и дрешки.

    Освен това ще могат да учат и азбуката от специално подарения им килим.

    С помощта на Снежана Илиева дарение от играчки и книжки е направила и кметицата на село Брягово Мария Стоянова.

    Освен играчки децата са получили дарения за закупуване и на съоръжения за площадките. Още миналата година в двора са поставени клатушки и люлка-везна, монтирани от съпрузите на учителките.

    Бабата и дядото на едно от децата са дарили 250 лв., с които е купена пластмасова пързалка и двулицева  дъска със сметало за писане.

    Преди месец община Първомай осигури за двора на градината нова беседка, която бе поставена с безвъзмезден труд от бащата на едно от децата и негов приятел. А кметът Николай Митков е направил лично дарение за част от нова оградата.

    Преди няколко дни дворът на градината стана още по-пъстър и красив благодарение да дарените хризантеми, с които бяха оформени цветни лехи. А сега целта е да бъде поставена нова пързалка.

    Наталия Георгиева казва, че няма думи, с които да опише благодарността си. Тя и колежката ѝ са щастливи, че толкова много хора са подкрепили каузата им и се надяват в най-скоро време общината да разполага с достатъчно средства за ремонт на всички градини, така както това се случва в Любеново, Виница и на други места.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини