12 110 лв. са събрани с дарителски кутии в общината

Изображение 1 от 2

    В полза на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия са събрани общо 12 110 лв.от седемте кутии, поставени в някоилко населени места в общината. Идеята беше от тях да се възползват  хората, които нямат сметки и достъп до банка. На практика това са и хората с най-ниски доходи, които отделиха от своите пари, за да помогнат на бедстващите.  Сред тях има както мюсюлмани, така и християни. Има работещи и пенсионери, деца и възрастни.

    Гр.Първомай – 229 лв.

    С.Воден - 4200 лв.

    С. Езерово - 1351 лв .

    С. Буково - 940 лв.

    С. Православен - 3890 лв.

    Кооперация с. Езерово - 500 лв.

    Евангелистка църква с.Караджалово - 500 лв.

    Освен тях, към сумата Руфат Яшар е добавил още 500 лв.

    Кутиите бяха отворени в присъствието на комисия, която ги описа, а средствата са изпратени по посочените сметки, което се вижда от платежните нареждания.

    Ръководството на местната организация на ДПС сърдечно благодари на всички, които по един или друг начин помогнаха в тази кампания за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия с  парични средства или с нещата от първа необходимост (одеяла,пелени,храна,дрехи). От пункта в Първомай са  изпратени общо 6 буса с материални помощи.

    Организаторите на кампанията споделиха: „Това показва че жителите на община Първомай са съпричастни към всички без да се делим по националност, етнос, религия,цвят или по политическа принадлежност.Трябва винаги да живеем с мисълта, че един ден това може да се случи и на нас, затова нека да се молим на Всевишния да ни пази от такива бедствия и никога да не случи нещо подобно. Благодарим!“

    Още в първите дни след голямото земетресение дарителски акции бяха организирани и в училищата на община Първомай. В тях се включиха десетки ученици, техните родители и учители.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини