Предизборният щаб на Байдън събра 155 млн. долара в брой от дарения

Солидната сума от 155 млн. долара в брой е събрал американският президент Джо Байдън в хода на предизборната си кампания досега, което далеч надхвърля даренията в кеш за опонента му от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Само през последния месец Байдън е събрал 53 млн. долара, като това е най-силният месец за набиране на средства на местно ниво.

През февруари, който е бил най-успешният от кампанията за набирането на средства на местно ниво, предизборният щаб на Байдън е събрал 53 млн. долара. Към тази сума спадат и 4 млн. долара, събрани на предизборно мероприятие в Ню Йорк, в което участваха и бившите държавни глави Барак Обама и Бил Клинтън.

„Срещаме истински ентусиазъм, докато обикаляме страната. Събрахме цял куп пари. Имаме 1,5 милиона от дарители, включително 500 000, които са чисто нови, това са малки дарители; 97% от даренията са под 200 долара“, заяви миналата седмица Байдън в интервю за местна радиостанция в Уисконсин.

Байдън и Тръмп вече спечелиха номинациите на партиите си, подготвяйки се по-късно тази година да излязат на реванш, припомня АП.

Все още не са публикувани данните за набраните от щаба на Тръмп средства през февруари. Към края на януари двата му основни комитета са разполагали общо с едва 36,6 млн. долара в брой, като същия месец са похарчили по-голяма сума. Основен източник на разходите на Тръмп са съдебните такси в размер на милиони долари, които трябва да се плащат по безбройните дела срещу него.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини