10 °C

Българите масово не оставят завещание. Преглед на печата

Средата на юли е – всеки мисли за почивка, но зулумите – никога. В България, за съжаление, те са често срещано явление и дори тогава, когато уж всичко е нарисувано да бъде хубаво, винаги идва лъжичката катран в кацата с мед. Да видим какво мислят и малкото останали вестници.

Вестник "Сега"

На фокус е БСП и поредната фигура, която Корнелия Нинова бута от червената дъска. Този път това е варненската червена емблема Борислав Гуцанов, който излетя от удобното си място в морската столица. Излетя така, както цената на тока е летяла за 12 години – почти 30% поскъпване, но все пак по-малко от инфлацията, която е почти 37%.

Вестник "24 часа"

Един от основните акценти е реакцията на ЕС спрямо Турция заради сондажите за газ край Кипър. Външните министри от Европейския съюз решиха да отменят срещите на високо равнище, да прекратят преговорите по споразумение за въздушни превози с Турция, да намалят финансовата подкрепа за Анкара като кандидат за членство в ЕС и да ограничат кредитите от Европейската инвестиционна банка.

А друг сериозен акцент е как на Белоградчишките скали се появиха лампи и дали това ги руши.

Вестник "Труд"

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки, твърдят подопечните на Петьо Блъсков. Става въпрос за нерециклирани отпадъци от пластмасови опаковки и това е обсъдено от ЕКОФИН като мярка за всяка страна-членка на ЕС, не само България. Освен това, има предложение 20% от приходите от продажби на квоти за емисии парникови газове също да отиват в евробюджета за европейските политики за околна среда, както и дял от новата обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък, но това не е прието, защото няма никакво съгласие за формиране на единна основа за облагане с корпоративен данък в страните от ЕС. По предварителни оценки трите предложени нови източници на приходи ще донесат средно 22 млрд. евро годишно за периода 2021-2027 година.

Вестник "Монитор"

Българите масово не оставят завещания. През първото тримесечие на 2019 г. са обявени 336 завещания в цялата страна по отношение на имоти, 70 от които в София, по 19 в Пловдив и Русе, 20 във Варна и останалите в други населени места. Това е с 13 по-малко от същия период на 2018 година и с 11 по-малко отпреди 2 години.
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини