13 °C

Ще оправят надлеза…ама друг път

Изображение 1 от 2

    Пътният надлез в землището на Първомай, който жителите на града наричат „западен“, не е включен в плановите ремонти на НКЖИ и ще бъде необходима допълнителна процедура при спазване на Закона за обществените поръчки, се казва в писмо на управителя на Компанията Красимир Папукчийски в отговор до кмета на Община Първомай Николай Митков.

    На 10 февруари е подаден сигнал от Общината за влошеното състояние на надлеза, съоръжение, което е част от Републиканската пътна мрежа, но е собственост на НКЖИ.

    В получения преди ден отговор се казва, че „има леки деформации на пътното платно в зоната на преход между насипа и самото съоръжение“. Освен това е констатирано, че надлезът е в рамките на града и там движението според Закона за движение по пътищата не трябва да бъде с повече от 50 км/ч. „При тази скорост състоянието на автомобилният път е безопасно за използване- се казва още в писмото- но при направената проверка моторните превозни средства видимо са се движели със скорост много над разрешената.“

    Напомняме, че в България скоростта се измерва с техническо средство и „видимо“ не е категория, която е подходяща за този случай. Отделен въпрос е, че на мястото на пропадането водачите, които познават пътя,  намаляват скоростта „видимо“ под 50 км/ч, особено когато се движат в посока към болницата.

    Според записаното процедурата по обследване се е забавила заради въведеното извънредно положение, но не е ясно как то е попречило на тази дейност. Все пак има обещание, че „След извършване на обследването и определяне на необходимите ремонтни работи ще бъдат изпълнени възстановителни дейности. Прилагането на ЗОП още повече отдалечава ремонта на надлеза във времето и е ясно, че това ще се случи друг път.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини