11 °C

В „Хартиената война“ победител стана ПГСС

Изображение 1 от 2

  На специална церемония, вчера беше „подписан мирен договор“ и Професионалната гимназия  беше  обявена за победителя в „Хартиената война“ между училищата от Първомайска община.

  Учениците и техните учители събраха общо 5100 кг отпадъчна хартия в инициативата, организирана от „Екоколект“, „Папир БГ“ и Община Първомай. Тя имаше за цел учениците да предадат колкото е възможно повече хартиени опаковки и отпадъчна хартия.
  Основната идея на кампанията "Хартиена война" бе да насочи вниманието на населението към възможността да допринесем за една по-чиста природа, събирайки отпадъците си разделно, а участниците да се замислят за влиянието на човека върху околната среда. Организаторите се надяват така да бъде даден пример и да е поставена основата на навици по разделно събиране.

  Всички училища - участници получиха грамоти. Наградите бяха връчени с участието на Росица Илкова - управител на Папир БГ, Виктория Гецова - регионален мениджър на „Екоколект и зам.-кметoвете Ружди Салим и Николай Митков.

  Госпожа Гецова поздрави участниците  и за да им покаже колко добре са се справили сподели, че при същата „война“ в няколко пъти по-големия град Пловдив са събрани 7000 кг.

  Победителите от ПГСС са предали общо 2700 кг отпадъчна хартия. Войната  там е минала под мотото “la guerre comme a la guerre”(на война като на война“).  За да провокира интереса на учениците, ръководството на Професионалната гимназия е обявило вътрешно състезание,  спечелено от XIIб клас с помощта на военни прийоми - тактика, хитрости, атаки и заблуда на противника.

  На второ място са учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина, предали 1000 кг хартия, следвани от ОУ „Георги Караславов“, чийто принос към акцията е 600 кг.

  Класираните на първите три места училища получиха ваучери от 250, 150 и 100 лв., които могат да използват в магазините на Декатлон.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ze
   zemedelka
   1 -1
   07:42, 7 ное 2018
   Прекрасна инициатива, обаче няма да е лошо фирмата да започне да изхвърля контейнерите си за хартия по селата по-често.Особено тези, около магазините, преливат от боклуци с дни наред.В Градина тези места са се оформили като мини сметища, картината е ужасна.Крайно време е да се раздадат кофи за битов отпадък на всеки дом, а не по един контейнер на пет къщи.Вече няма изход на селото, който да не е превърнат в сметище.

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  24 фев 2020
  Последни новини