В „Хартиената война“ победител стана ПГСС

Изображение 1 от 2

    На специална церемония, вчера беше „подписан мирен договор“ и Професионалната гимназия  беше  обявена за победителя в „Хартиената война“ между училищата от Първомайска община.

    Учениците и техните учители събраха общо 5100 кг отпадъчна хартия в инициативата, организирана от „Екоколект“, „Папир БГ“ и Община Първомай. Тя имаше за цел учениците да предадат колкото е възможно повече хартиени опаковки и отпадъчна хартия.
    Основната идея на кампанията "Хартиена война" бе да насочи вниманието на населението към възможността да допринесем за една по-чиста природа, събирайки отпадъците си разделно, а участниците да се замислят за влиянието на човека върху околната среда. Организаторите се надяват така да бъде даден пример и да е поставена основата на навици по разделно събиране.

    Всички училища - участници получиха грамоти. Наградите бяха връчени с участието на Росица Илкова - управител на Папир БГ, Виктория Гецова - регионален мениджър на „Екоколект и зам.-кметoвете Ружди Салим и Николай Митков.

    Госпожа Гецова поздрави участниците  и за да им покаже колко добре са се справили сподели, че при същата „война“ в няколко пъти по-големия град Пловдив са събрани 7000 кг.

    Победителите от ПГСС са предали общо 2700 кг отпадъчна хартия. Войната  там е минала под мотото “la guerre comme a la guerre”(на война като на война“).  За да провокира интереса на учениците, ръководството на Професионалната гимназия е обявило вътрешно състезание,  спечелено от XIIб клас с помощта на военни прийоми - тактика, хитрости, атаки и заблуда на противника.

    На второ място са учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина, предали 1000 кг хартия, следвани от ОУ „Георги Караславов“, чийто принос към акцията е 600 кг.

    Класираните на първите три места училища получиха ваучери от 250, 150 и 100 лв., които могат да използват в магазините на Декатлон.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ze
      zemedelka
      1 -1
      07:42, 7 ное 2018
      Прекрасна инициатива, обаче няма да е лошо фирмата да започне да изхвърля контейнерите си за хартия по селата по-често.Особено тези, около магазините, преливат от боклуци с дни наред.В Градина тези места са се оформили като мини сметища, картината е ужасна.Крайно време е да се раздадат кофи за битов отпадък на всеки дом, а не по един контейнер на пет къщи.Вече няма изход на селото, който да не е превърнат в сметище.
    Последни новини