27 °C

Със смяната на часа, тъмнина превзема улиците на Първомай

Със смяната на часа в края на октомври, всяка година в Първомай възниква един и същ проблем – улиците стават тъмни с края на работния ден. Не че градът ни е силно осветен през останалото време на годината, но някак преминаването към зимното часово време винаги ни изненадва. В 17.30 часа – когато голяма част от пешеходците се прибират по домовете си, започват „състезание“ по ориентиране в тъмното по пресечено трасе, осято с дупки.

Години наред се оказва, че часовниците на уличното осветление не могат да бъдат настроени навреме и трябва да проявяваме толеранс към общинските служители докато успеят да си свършат работата. А може би това е начин да бъдат спестени стотинки от общинската хазна за ползването на електроенергия.

Вярно е, че читателите на Parvomai.NET предпочитат да информират редакцията, вместо да подадат сигнали във фронт офиса, но е учудващ факта, че нито един общинар не е забелязал този проблем. „Нима нито един служител не се е препъвал по улиците?“, се питат мнозина. Смяната на времето стана факт на 29 октомври, а денят стремително започна да намаля. През следващите месец и половина той ще е още по-кратък. Надяваме се, че улиците в Първомай няма да станат опасни за пешеходците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  8 0
  09:23, 7 ное 2018
  За ко ни е усветление по улиците ва. Секи си тръгва ут рабута гледа сънчу и си ляга къде жъ ми хойкат из нощите. Тедо ти знайш ли колку трудну съ настройват тия часовници тва е по трудно от колкуту да съ настрои глъвътъ на фитлето и руждиту. За тва ни ми хойкайте по нощите и няма да са спъвате седите си у вас размножавайте съ и пърумай пак жъ стане гулям град.
 • 2
  Сл
  След десет години
  18 -2
  09:51, 7 ное 2018
  След десет години няма да има град. Последния, моля да изгаси лампите. Извинете, те отдавна не светят!
  • Аб
   Абсолютна Непрогледна
   5 -1
   21:03, 8 ное 2018
   В мрака на града на "Греха" БСПари и ГЕРБерасти заченаха уродливото ни бъдеще.
 • 3
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  9 0
  11:26, 7 ное 2018
  Да попитам темата с книгата на Стойчо Шапатов бързо изчезна познах правете и реклама да се копува та да има пари за тока и за уличното колелото се върти да ударят едно рамо стига само са вземали да дадат малко щото наистина няма да има нужда след десет години само 20 бизнесмена ще се разхождат на свобода из улиците рахат голям ще е.Ще им скучно без нас сигорен съм няма с кой да си играят и забавляват.
  • Ге
   Геле
   6 0
   21:21, 9 ное 2018
   Те местните бизнесмени, че и децата им и внуците им отдавна не се разхождат сред миризливата тълпа отрепки, останала в Първомай. Те ходят на кафе в Пловдив, София... Пекат си **** на Сейшелите или карат ски в Австрия, когато бащите им реват по телевизията, че са пред фалит... А кмета по това време е 758478374-ата си кмандировка в чужбина.
 • 4
  Ан
  Ангу завинаги
  13 -3
  14:28, 7 ное 2018
  М..чи то риба се лови в мътна вода, а гласоподаватели в тъмен ,мръсен и осеян с дупки град .
 • 5
  Зе
  ЗЕВС
  15 0
  15:33, 7 ное 2018
  Ако наскоро назначеният служител,който отговаря за ул.осветление да е в час,/от тези"нашите Хора" дето все им търсим работа някаде-я в туризма,я в ловжалъка,я в ОА,независимо ,че не стават за нищо/ и цял ден обикаля със служебната лада,с пари за гориво от нашите данъци,да беше сверявал по 1 часовник от УЛ.осветление на час работно време-всичко ще бъде наред,но кой да обикаля сбившата колата на Общ.охрана!Да се покажем ,че пак сме на власт!Абе важното е да дойде "ПАРАСКОВ ДЕН"!Нали за това е назначен-.да взема заплата!
  • Му
   Муратко
   15 0
   22:26, 7 ное 2018
   Ангелчо Муратев не се ли срамува че е самунджия или не му пука
  • НТ
   Н Т
   4 -1
   22:40, 9 ное 2018
   Защо е нужно това?????
   Да откриваме топлата вода ли????????
   Много сте назад с времето

   има фото клетки за 12.50 лв. които сами си вършат тази работа

   първоначална инвестиция около 20 лв на траф и толкова
   БЕЗ ПОДРЪЖКА!
   НЕ ЗНАМ В КОЕ ВРЕМЕ ЖИВЕЕТЕ????????????
 • 6
  Зе
  ЗЕВС
  4 0
  16:17, 10 ное 2018
  НТ- Фотоклетката подава цяла вечер сигнал към лампите ,а часовника го нагласят по за няколко часа вечерта и сутринта-ИКОНОМИИ-МИЗЕРИЯ ПО УЛИЦИТЕ!

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини