Със смяната на часа, тъмнина превзема улиците на Първомай

Със смяната на часа в края на октомври, всяка година в Първомай възниква един и същ проблем – улиците стават тъмни с края на работния ден. Не че градът ни е силно осветен през останалото време на годината, но някак преминаването към зимното часово време винаги ни изненадва. В 17.30 часа – когато голяма част от пешеходците се прибират по домовете си, започват „състезание“ по ориентиране в тъмното по пресечено трасе, осято с дупки.

Години наред се оказва, че часовниците на уличното осветление не могат да бъдат настроени навреме и трябва да проявяваме толеранс към общинските служители докато успеят да си свършат работата. А може би това е начин да бъдат спестени стотинки от общинската хазна за ползването на електроенергия.

Вярно е, че читателите на Parvomai.NET предпочитат да информират редакцията, вместо да подадат сигнали във фронт офиса, но е учудващ факта, че нито един общинар не е забелязал този проблем. „Нима нито един служител не се е препъвал по улиците?“, се питат мнозина. Смяната на времето стана факт на 29 октомври, а денят стремително започна да намаля. През следващите месец и половина той ще е още по-кратък. Надяваме се, че улиците в Първомай няма да станат опасни за пешеходците.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    8 0
    09:23, 7 ное 2018
    За ко ни е усветление по улиците ва. Секи си тръгва ут рабута гледа сънчу и си ляга къде жъ ми хойкат из нощите. Тедо ти знайш ли колку трудну съ настройват тия часовници тва е по трудно от колкуту да съ настрои глъвътъ на фитлето и руждиту. За тва ни ми хойкайте по нощите и няма да са спъвате седите си у вас размножавайте съ и пърумай пак жъ стане гулям град.
  • 2
    Сл
    След десет години
    18 -2
    09:51, 7 ное 2018
    След десет години няма да има град. Последния, моля да изгаси лампите. Извинете, те отдавна не светят!
    • Аб
      Абсолютна Непрогледна
      5 -1
      21:03, 8 ное 2018
      В мрака на града на "Греха" БСПари и ГЕРБерасти заченаха уродливото ни бъдеще.
  • 3
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    9 0
    11:26, 7 ное 2018
    Да попитам темата с книгата на Стойчо Шапатов бързо изчезна познах правете и реклама да се копува та да има пари за тока и за уличното колелото се върти да ударят едно рамо стига само са вземали да дадат малко щото наистина няма да има нужда след десет години само 20 бизнесмена ще се разхождат на свобода из улиците рахат голям ще е.Ще им скучно без нас сигорен съм няма с кой да си играят и забавляват.
    • Ге
      Геле
      6 0
      21:21, 9 ное 2018
      Те местните бизнесмени, че и децата им и внуците им отдавна не се разхождат сред миризливата тълпа отрепки, останала в Първомай. Те ходят на кафе в Пловдив, София... Пекат си **** на Сейшелите или карат ски в Австрия, когато бащите им реват по телевизията, че са пред фалит... А кмета по това време е 758478374-ата си кмандировка в чужбина.
  • 4
    Ан
    Ангу завинаги
    13 -3
    14:28, 7 ное 2018
    М..чи то риба се лови в мътна вода, а гласоподаватели в тъмен ,мръсен и осеян с дупки град .
  • 5
    Зе
    ЗЕВС
    15 0
    15:33, 7 ное 2018
    Ако наскоро назначеният служител,който отговаря за ул.осветление да е в час,/от тези"нашите Хора" дето все им търсим работа някаде-я в туризма,я в ловжалъка,я в ОА,независимо ,че не стават за нищо/ и цял ден обикаля със служебната лада,с пари за гориво от нашите данъци,да беше сверявал по 1 часовник от УЛ.осветление на час работно време-всичко ще бъде наред,но кой да обикаля сбившата колата на Общ.охрана!Да се покажем ,че пак сме на власт!Абе важното е да дойде "ПАРАСКОВ ДЕН"!Нали за това е назначен-.да взема заплата!
    • Му
      Муратко
      15 0
      22:26, 7 ное 2018
      Ангелчо Муратев не се ли срамува че е самунджия или не му пука
    • НТ
      Н Т
      4 -1
      22:40, 9 ное 2018
      Защо е нужно това?????
      Да откриваме топлата вода ли????????
      Много сте назад с времето

      има фото клетки за 12.50 лв. които сами си вършат тази работа

      първоначална инвестиция около 20 лв на траф и толкова
      БЕЗ ПОДРЪЖКА!
      НЕ ЗНАМ В КОЕ ВРЕМЕ ЖИВЕЕТЕ????????????
  • 6
    Зе
    ЗЕВС
    4 0
    16:17, 10 ное 2018
    НТ- Фотоклетката подава цяла вечер сигнал към лампите ,а часовника го нагласят по за няколко часа вечерта и сутринта-ИКОНОМИИ-МИЗЕРИЯ ПО УЛИЦИТЕ!
Последни новини